Call: 1-800-201-1193
(After Hours: Please process orders online)
Hours: (PST) Mon-Fri: 7am-6pm | Sat: 7am-5pm | Sun: 9am-5pm
Products Navigation Menu Ceiling Fans Guaranteed Lowest Prices All types of Lighting for your home Fireplace Gas Logs Fireplace decor, screens and accessories Firemagic Barbecues Furniture and Decor

Ceiling Fans Reviews and Questions: Page 29 of 47
Read what others are saying or asking about: Ceiling Fans

Back 1
Next Page


Concord
52AC5
2801. #4644 Posted: 4/6/2008 10:12:32 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I need three 52ac fans to be remotely controled. They are all in the same room. I am only running a two wire (and ground )three way switch setup. Any ideas??

ANSWER:
Seems pretty simple. Just purchase a remote control for each fan. If you want them all to run off the same remote, then program all of the receivers to the same frequency as the transmitter. However, I do not recommend doing that since there may be times where you only want one or two of the fans on at the same time. Plus, the remote control transmitter has a certain range that works best, so if the fan furthest from the control is too far away (approx. 25 to 40 feet depending on the actual control you purchase), then it might not communicate with the transmitter and it will be difficult to get all of the fans doing the same thing at the same time. Please give us a call and we will make sure you get what you need.





2802. #4643 Posted: 4/6/2008 8:42:51 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Can I purchase just the 3 speed TCS wall control? I have Model CA60 purchased in around 1998. High, Medium Low Reverse and fan Off switches on Left side and Light dimmer swich (also on off switch) on right side. Mine stopped working, and I'm sure it is not the frequency setting.

ANSWER:
Sure, just give us a call and we will gladly take care of you. I am also forwarding this to our customer service department so they can follow up with you.





2803. #4641 Posted: 4/6/2008 7:04:45 PM | View page where question was posted

QUESTION:
my wire color are red black whit and copper and the fan motors is green black blue and white what wires go with what i have a hampton bay carriage house 2

ANSWER:
Please contact Home Depot regarding any information for Hampton Bay ceiling fans. It is their house brand and we do not have access to their installation guides or trouble shooting information.





2804. #4640 Posted: 4/6/2008 6:17:19 PM | View page where question was posted

QUESTION:
i have a mercury model#312453 and cracked the light kit assembly glass can i order a new one

ANSWER:
The fan you are referring to is a Hampton Bay fan, which is sold only by Home Depot. You will need to see if they can help you since it is their brand and no one else has access to their parts.






Emerson
CF710
2805. #4639 Posted: 4/6/2008 4:37:01 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Hello- Can you tell me if we can flush mount this fan?

ANSWER:
You can purchase a small dowrod which is only about 2 inches long...which is pretty much like flush mounting the fan. However, a better alternative would be to purchase a hugger style fan that is designed specifically to be flush mounted. Given the right model with the right type of motor, you will get better performance. Please give us a call and we will gladly discuss your options so you are sure to make the right decision and get eveything you need.





2806. #4638 Posted: 4/6/2008 3:55:06 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Does it include a reverse switch? Thanks.

ANSWER:
Yes it does. You will actually get 6 speeds in forward and 6 speeds in reverse and the reverse function is located on the remote control.





2807. #4636 Posted: 4/6/2008 1:25:54 PM | View page where question was posted

QUESTION:
how to change lights on top of fan

ANSWER:
Please be more specific. I need to know the brand and model of the fan. However, with most models we carry that have a built-in uplight, you simply get up on a ladder and change the bulbs as with any ordinary fixture.






Montecarlo
8ATR44
2808. #4635 Posted: 4/6/2008 10:49:36 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Can I buy it from the webpage? how much is shipping to Florida? Does it pay taxes it shipped to florida?

ANSWER:
All orders are taken over the phone. We will quote shipping costs when you call. There is no sales if we ship to Florida.






Montecarlo
8ATR44
2809. #4634 Posted: 4/6/2008 10:47:09 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Does it comes with the bowl cap and the downrod?

ANSWER:
By bowl cap, I am assuming you are referring to the canopy and mounting hardware for the ceiling as shown in the picture. If so, the answer is yes. As far as the downrod, a 6" downrod is included with the fan. Other lengths can be purchased separately.





2810. #4632 Posted: 4/5/2008 8:10:42 PM | View page where question was posted

QUESTION:
We just bought two hampton bay fans but the bulbs are only 40 watts each. The bulbs have the intermediate size screw in part. I want to find the 60 watt bulbs in the intermediate size and I have not been able to. Do you know where I can find them?

ANSWER:
For starters, I am not sure what you are referring to by intermediate size. However, if the fan came with 40 watt bulbs, odds are the fixture is not rated for more than that. Make sure you look closely at the sockets, they should tell you what the maximum wattage is. Furthermore, since Hampton Bay fans are a Home Depot only brand, you should consult with them regarding their own products since no one else (including me) has access to documentation or specifications for their fans.





2811. #4631 Posted: 4/5/2008 6:42:00 PM | View page where question was posted

QUESTION:
My fan control is not working I need a new fan control for my white Flyte Fan... Where can I order 1...or maybe 2, depends on the price...

ANSWER:
Just give us a call and we will gladly take care of you.





2812. #4629 Posted: 4/5/2008 5:33:10 PM | View page where question was posted

QUESTION:
My fan control is not working I need a new fan control for my white Flyte Fan... Where can I order 1...or maybe 2, depends on the price...

ANSWER:
Just give us a call, we can supply the control. However, it may not be the control that needs replacing, you may need to also replace the remote receiver inside the fan. Before you do either, I would suggest that you try changing the dip switches in both the transmitter and receiver. This often times solves problems with remote controls. I am assuming that you have replaced the batteries in the transmitter. Furthermore, sometimes when the batteries are replaced, the dip switches inside the remote get moved accidentally, which is another reason you may wish to try resetting the dip switches.





2813. #4628 Posted: 4/5/2008 4:44:23 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Can I get outdoor blades for my indoor harbor breeze fan?

ANSWER:
Harbor Breeze fans are sold only by Lowes and I doubt they would offer optional blades for any of their fans. Are you planning to install the indoor fan outdoors?





2814. #4627 Posted: 4/5/2008 4:29:19 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I'm looking for a set of 5 blades for my fan, is a Hampton Bay old fan in my bedroom, the blades are 16.5 in. long and 5in. wide

ANSWER:
Hampton Bay fans are sold only at Home Depot, so you will need to see if they can supply replacement blades. However, they generally do not carry them...particularly if your fan is more than a couple years old.





2815. #4626 Posted: 4/5/2008 4:24:05 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Looking for a cover plate for the bottom of the fan after I remove the light fixture. Any ideas where to get one? Home Depot was no help. Thanx

ANSWER:
Well, there really are no universal cover plates...so you will need to be more specific about your fan. What is the brand and model number. What finish. How old is it and where did you purchase it. If it came from Home Depot, odds are you cannot remove the lights and there likely is no such cover plate. If all else fails, email me a picture of the fan and I will try to identify it.





2816. #4621 Posted: 4/4/2008 7:10:25 PM | View page where question was posted

QUESTION:
can a fan be used without the remote control?

ANSWER:
Well, if your fan came with a built-in remote control, the odds are it cannot be used without the control. However, if the fan was a pull chain fan originally and the remote control was added, then you can remove the remote receiver from the ceiling and wire the fan directly to convert it back to a pull chain fan...providing the pull chain switches are still working. Also, some remote control fans have the option to add a wall control that can be used instead of the remote or in conjunction with the remote. So, the bottom line is that it depends greatly on what fan you are referring to.





2817. #4620 Posted: 4/4/2008 6:10:06 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is there a 42 inch hugger fan that includes a downlight that from top to bottom does not exceed 14 inches in depth?

ANSWER:
Well, how about the 44" Minka Aire Concept II fan...which is by far the best selling hugger fan of all time. I know you said 42", but a 44" fan is only 1" longer per blade. We do have other options as well, but I suggest you check this one out first and then get back to me with any comments you have.

Here is a link that shows all of the Minka Aire Concept II ceiling fans





2818. #4618 Posted: 4/4/2008 12:19:34 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I have harbor breeze ceiling fan it makes noise and speeds are slow any suggestions?

ANSWER:
Sorry to say...but I am not an advocate of Harbor Breeze fans...for the very reason you are asking me your question. So my suggestion is to replace the fan with a better quality brand.





2819. #4617 Posted: 4/4/2008 11:55:10 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Is an outdoor fan able to withstand the direct elements or does it need to be under cover such as a roof, porch or awning?

ANSWER:
Not all outdoor fans are rated for the same application. There are damp rated and wet rated fans. Damp rated outdoor fans must be covered, like a porch or patio. Wet rated outdoor fans can be exposed directly to rain. Both types can be used indoors as well.





2820. #4616 Posted: 4/4/2008 11:52:43 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I would like to email my registration into Hampton Bay . Do you have an email address for them?

ANSWER:
Just contact Home Depot...Hampton Bay is their brand...or find their Hampton Bay website online.





2821. #4615 Posted: 4/4/2008 9:41:42 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I have a 52" ceiling fan. dark bronze or brown, pewter or cast Al casing with a leaf design. I need a new transmitter but don't know which to buy. The fan does not have any chain pull switches to conyrol the fan, two lower 60W or four upper 40W lights.. The solid state fan speed control has the following information: Model: UC7067RC APROBDO 7067GM-09 (5+6) There are two wires on one side and four wires on othert

ANSWER:
Look at the top of the ceiling fan motor housing. There should be a label that has the name brand and model number of the fan. If that information is not there, then it is most likely that the fan is a generic import fan, which means we would not have access to any information or replacemant parts. If it is one of the brands that we carry, we should be able to help you. If you cannot identify the brand and model of the fan, try emailing me a picture of it and I will see if I can.






Minka Aire
F402
2822. #4611 Posted: 4/3/2008 7:51:35 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Can I use 1 WC210 Aire Control to control 2 Concept II Flush 52 Ceiling Fans installed in the same patio?

ANSWER:
Yes you can. You can program both fans to operate on the same frequency as a single control. However, you must consider that under ideal conditions, the range of the control is about 40 feet. So if either of the fans are close to or beyond that distance, the fan that is too far away will react inconsistently with the control...or may not work at all. So I would suggest that if the control is more than 30 feet away from either fan, then install a second control.





2823. #4609 Posted: 4/3/2008 3:50:19 PM | View page where question was posted

QUESTION:
The name of the Hampton Bay ceiling fan is a Finley. I need an installation guide for it.

ANSWER:
You will need to contact Home Depot. Hampton Bay is their brand and they are the only ones that have access to their own installation manuals.





2824. #4608 Posted: 4/3/2008 12:37:06 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I need an installation guide for the Finley

ANSWER:
Can you please tell me what a Finley is...what type of item, what brand and what model number?





2825. #4607 Posted: 4/3/2008 9:09:32 AM | View page where question was posted

QUESTION:
i instaled hampton bay celing fan w/remote ,i should be able to turn light off while fan is on. the way i have it wired i can turn fan on and off with remote but light stays on constintly i have to un screw bulbs to turn lights off. please help with wireing chart so i can see where i went wrong

ANSWER:
You can only get wiring instructions for Hampton Bay fans from Home Depot since it is their own brand. No one else has access to their product information.






Craftmade
AT52
2826. #4606 Posted: 4/2/2008 7:34:06 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Our bedroom is 12ft x14ft with an 8ft ceiling. Is a 52" fan too big for that size room? If so, what size would you recommend?

ANSWER:
A 52" fan would be ideal for your room size.





2827. #4604 Posted: 4/2/2008 1:26:37 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I am looking for an outdoor fan (porch ceiling) that is a hugger style with no lights. Do you have something like this? This is a colonial style house.

ANSWER:
There really are no hugger style outdoor fans on the market that are Colonial either with or without a light. Outdoor hugger fans are a relatively new addition to the ceiling fan industry and the handful of models available from the major brands are quite contemporary. However, this being said, there are some models available that have a traditional downrod style, but can be installed without the downrod, which will reduce the hanging height by about 2 or 3 inches...in essence, making them flush-mounted fans. As of now, we do not have any way to filter this particular option on our website, so I might suggest that you give us a call so we can point out which models have this option. Otherwise, below, you will find a link to one such model from Hunter called the Charthouse. Please let me know if this style of fan will work for you or if you need something more specifically colonial in style. Keep in mind that there were no ceiling fans in Colonial times, so there really is no definition for a colonial style fan.

Here is the link to the Hunter Charthouse wet rated outdoor ceiling fan





2828. #4602 Posted: 4/2/2008 12:02:34 PM | View page where question was posted

QUESTION:
The plate that needs to be removed in order to put the light kit on will not unscrew without striping the screws totally. I have tried unlock and that does not work either. My model #133-715, Vendor # 11289, UPC 792145350279

ANSWER:
Try slightly prying the plate with a screwdriver while loosening one of the screws. If this does not work, I will need to know what brand your fan is and where it was purchased in order to be of more help...or email me a picture of the part you are trying to remove.





2829. #4600 Posted: 4/2/2008 9:27:45 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Harbor Breeze fan. I just contacted Lowes and they put me in touch with a company who supplies parts for Harbor Breeze. I didn't get the company name but the phone number is 800-444-6742. the receiver is being replaced free of charge. You may want to add this info on your responce to Harbor Breeze issues.

ANSWER:
Thanks for the info. I have posted this number on our site in the past and had people tell me that they had poor results from calling the number. But since you have had positive results, I will gladly post it on our site again.





2830. #4598 Posted: 4/1/2008 11:42:59 PM | View page where question was posted

QUESTION:
How do I reverse the airflow on this fan!?! The wall control only has low/med/high. I do not have a manual.

ANSWER:
The fan ships with a full function wall control that in fact has a reverse feature (button). If you do not have this feature on your control, then I suspect you do not have the original control. Can you email me a picture of the fan as well as the control so that I can identify them?





2831. #4597 Posted: 4/1/2008 6:42:52 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I cannot get out any of the 34 screws off of the light kit on my ceiling fan. They are tight and won't budge with any screwdriver or with pliers. Am only trying to replace the bulbs. This fan is located on screened porch. Thank you!

ANSWER:
It is likely that the fan you have on your screened porch has a light fixture installed that was not designed for damp locations, so the screws have rusted (the fixture does not have rust resistent parts). I might suggest that you spray them with WD40 or Liquid Wrench, let them set for a few minutes then give it another whirl...Let me know what happens.





2832. #4596 Posted: 4/1/2008 3:12:26 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Purchased a Harbor Breeze Baja Fan 1 1/2 yrs ago/light attachment shorted out/definitely a manufacturing defect/called Harbor Breeze/only a 1 yr warranty/what about the safety of these fans? Called Lowe's they couldn't help/no more Harbor Breezes for me....

ANSWER:
Harbor Breeze fans are mass produced in China to meet minimum UL standards for sale in the USA. So are they safe? well...according to minimum standards...yes. However, I am not too keen on anything that shorts out and would not consider that a safe situation. As with most fans sold at home centers, they cut corners wherever possible in order to compete with each other at the lowest price points. We pretty much recommend staying away from most fans sold at home centers and department stores. For the most part, they do not meet the minimum quality standards for products that we would sell. Just read all of the postings on our site regarding problems people are having with fans like yours and you will quickly see what I am talking about. You will find less than 5 percent of the problems described are for brands that we carry or recommend. That speaks very highly of the higher quality brands.





2833. #4595 Posted: 4/1/2008 10:39:29 AM | View page where question was posted

QUESTION:
How does this compare to Panama XTR or Grand Prix or Cyclone?

ANSWER:
The Panama XTR, XLP and Emerson K55 motors are considered the best motors on the market. The 212mm x 25mm motors in both the Grand Prix and Cyclone fans run a very close second. However, consider that the Grand Prix and Cyclone fans are both oversized 60 inch diameter blade span, where the Panama is a 50 inch fan...so we are not comparing apples to apples. Ultimately, if the large blade span is what you desire, then the Grand Prix and Cyclone will offer superb performance for fans this large.





2834. #4594 Posted: 4/1/2008 8:09:22 AM | View page where question was posted

QUESTION:
What length of downrod is it coming with?

ANSWER:
The Minka Aire Viper comes with both a 3 1/2 inch and 6 inch downrod in the box. The hanging dimensions from the ceiling shown on our site are for the smaller downrod.





2835. #4593 Posted: 4/1/2008 12:29:41 AM | View page where question was posted

QUESTION:
The lights on my Casablanca fan won't dim anymore. I've replaced the intellitouch switch, but that didn't help, so I assume something is broken in the fan. Is this a a part I can replace? Thanks!

ANSWER:
If your fan is over 10 years old, odds are that the computer board inside the fan needs to be replaced. I would recommend contacting Casablanca to find a service center near you. You can also ship the fan to Casablanca for service. Here is a link to the verious services Casablanca offers on their website:

Casablanca Ceiling Fan Service and Repair





2836. #4592 Posted: 3/31/2008 11:04:41 PM | View page where question was posted

QUESTION:
The write-up mentions uplights. Can we get it without uplights? This is for a bedroom, and we want a quiet motor. How does this motor rate? Thanks, Robin

ANSWER:
This response was edited on 4/9/2008...the original reply regarding the uplight stated that there was in fact an uplight, which is incorrect. There is no uplight included with the Concord Roosevelt fan. Regarding the motor....the Roosevelt ceiling fan has the best motor made by Concord, it is both quiet and powerful.






Minka Aire
F900
2837. #4591 Posted: 3/31/2008 7:52:32 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Are the light bulbs included?

ANSWER:
Yes, the light bulbs are included with the fan. 5-15W candelabra bulbs for the uplight and 2 50W Mini-Can Halogen Bulbs for the downlight.





2838. #4590 Posted: 3/30/2008 8:44:20 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Does the Minka Aire Concept 11 WET fan have a remote control? We have three MInka Concept fans--not wet, though, in our house and they have remote control. We are interested in getting a couple of fans to hang in our Pergalo outside but we need remote control capability--we plan on using one of our other remotes if possible.

ANSWER:
The Minka Aire Concept II Wet fans come with a wall control, but you can add a remote control (model RC210) if you wish. You can add the control to your fan configuration on our site by clicking on the link for Controls above the fan picture and selecting the control. The price for the control will then be added to your fan configuration. Or, just give us a call and we will gladly make sure you get what you need at the guaranteed lowest price. By the way, I would not advise using one of your other controls because you might find yourself turning on the fan(s) inside your house as well. It is best to have a control for each fan set to its own frequency...although for the two fans outside, you may wish to use just one control if you will always want both of them on or off at the same time.





2839. #4589 Posted: 3/30/2008 6:34:02 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Would You consider this Fan better than the Casablanca Panama because I can't figure which one is better

ANSWER:
The Casablanca Panama is one of the alltime best ceiling fans on the market, so very few fans will compare. The Panama has a more powerful motor, so it will move more air. It also has a much more sophisticated remote control if you are comparing to the remote control version of the Panama. The equivalent to the Panama from Emerson is the Premium, which has a K55 motor, which is virtually the same motor as the Panama. The Emerson Premium has more control options and comes with a built-in uplight (which the panama does not have). You can also choose a remote control and wall control that will work together, which you cannot do with the Panama. Both of the Emerson Premium and Casablanca Panama are in a completely different league than the Emerson Designer Remote. However, you will also pay about 2 times more for either of these fans than the Emerson Disigner. Here is a link to the Emerson Premium:

Emerson Premium in Antique Brass





2840. #4587 Posted: 3/30/2008 5:48:21 PM | View page where question was posted

QUESTION:
what should the ceiling hieght be for this fan. i have a 9 foot ceiling in a15x30 room. i am installing 2 fans in this room

ANSWER:
A minimum ceiling of 9 feet is recommended, so you should be OK.





2841. #4586 Posted: 3/30/2008 4:53:28 PM | View page where question was posted

QUESTION:
where can i find instructions for harbor breeze fans

ANSWER:
You will need to contact Lowes. Harbor Breeze is their brand, so no one else has access to their instructions.





2842. #4585 Posted: 3/30/2008 4:24:59 PM | View page where question was posted

QUESTION:
My ceiling is at a slant. Does the canopy allow for this ?

ANSWER:
All Hunter fans (aside from hugger styles) can handle ceilings angled up to 30 degrees without the need for any additional accessories. So the answer depends on how steep the slant is. Do you know what the angle of the ceiling is...or what the pitch is?





2843. #4584 Posted: 3/30/2008 3:26:23 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is it possible to obtain installation instructions for Hampton Bay Ceiling fan Model EF200D with 4 - 60w lamps? Item was given to us but of course with no instruction. This would be very much appreciated. Thank you. JoAnn

ANSWER:
Hampton Bay fans are a Home Depot brand, so we do not have access to their installation manuals. You will need to contact Home Depot or visit their website to see if it is available.





2844. #4583 Posted: 3/30/2008 3:19:41 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Question-is it possible to obtain installation instructions for a Hampton Bay Ceiling fan? This fan has 4 60w bulbs. Model #EF200D. This would be very much appreciated. Thank you. JoAnn

ANSWER:
Hampton Bay ceiling fans are a Home Depot brand, so you will need to contact Home Depot or visit their website. No one else has access to their product manuals.






Minka Aire
F589
2845. #4582 Posted: 3/30/2008 3:19:29 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is the referenced outdoor light Model K9401 on whenever the fan is operating or is it controlled by its own pull chain?

ANSWER:
The light fixture has its own pull chain, so you can operate it independently from the fan with the fan either on or off.





2846. #4580 Posted: 3/30/2008 1:46:12 PM | View page where question was posted

QUESTION:
need a reversing switch for harbor breeze fan. can you help?

ANSWER:
Harbor Breeze fans are sold only by Lowes, so we do not have access to their parts or parts lists. I would recommend going to Lowes and asking them if they can supply the part for their fan.





2847. #4579 Posted: 3/30/2008 11:53:52 AM | View page where question was posted

QUESTION:
where is the reverse switch found on the almeida ceiling fan?

ANSWER:
Unfortunately I do not have access to information regarding the operation of the Almeida ceiling fan since it is a Hampton Bay fan which is Home Depot's house brand. You will need to contact Home Depot for that information, or visit their website and see if you can download an instruction manual.





2848. #4577 Posted: 3/30/2008 9:51:18 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Where do I get the light fixture for Aero Harbor Breeze ceiling fan?

ANSWER:
All Harbor Breeze ceiling fans and parts are only available at Lowes since it is their own brand. If they cannot supply with with parts for their own fans, then you are most likely out of luck.






Fanimation
FP10
2849. #4574 Posted: 3/29/2008 10:29:15 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I'm looking at Model FP10bl and was wondering if you have one with the opposite counter clock wise air flow from right to left, rather than the one clockwise one picture left to right? The links to the spec sheet and owners manual are also not working and I need to know how far from the wall control unit the fan can be? Many thanks, Shannon

ANSWER:
The Fanimation Brewmaster can operate both in forward and reverse. Also, it does not matter which side of the fan you place the drive motor. Hopefully this clears up any confusion you might have regarding the direction of the airflow. I have corrected the links to the owners manual and spec sheet, so you can use the links in the previous posting.





2850. #4572 Posted: 3/29/2008 4:05:41 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Re: Craftmade Cordova Ceiling Fan Model CV52OB in Oiled Bronze. Shown with model B5-52P-DO4 Dark Oak Satin Finish optional blades. Comes with 3 Speed Pull Chain. I am attempting to customize a fan and am interested in having the blades changed to teak satin finish but want to know if the blades are shaped as in the photo above, sort of tropical fan shaped. Also want to change motor finish to brushed nickel and add light kit, wall control, glass. More ?s. Is it better to call? Thanks E.M.

ANSWER:
Yes, in your case I would suggest that you call. You will need to call to place your order anyway. Our business hours are posted at the bottom of every page.





2851. #4571 Posted: 3/29/2008 1:37:10 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I need to get a new Gobe for MY Hampton Bay Ceiling Fan Model # 133715.

ANSWER:
You will need to go to Home Depot. Hampton Bay ceiling fans are their brand, so we do not have access to parts.





2852. #4570 Posted: 3/29/2008 11:50:41 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Where can I get replacement electronic componets for my fan?

ANSWER:
If it is a brand that we carry, we may be able to help you. What brand and model is the fan and how old is it?





2853. #4569 Posted: 3/29/2008 8:18:37 AM | View page where question was posted

QUESTION:
who to install 54 ariele remote controlled ceiling fan and how to wire in the switch

ANSWER:
The fan you are referring to is a Hampton Bay ceiling fan, so you will need to contact Home Depot or visit their website to see if you can find an installation manual. Hampton Bay ceiling fans are a Home Depot brand, so we do not have access to their specifications or owners manuals.





2854. #4567 Posted: 3/29/2008 6:55:40 AM | View page where question was posted

QUESTION:
how do you change a ligth bulb on a hampton bay 55295

ANSWER:
This is a question you will need to ask someone at Home Depot since Hampton Bay is their own brand and we do not have access to their product information. You may also want to try their website to see if you can find an instruction manual.





2855. #4566 Posted: 3/29/2008 6:28:28 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I need an 18" downrod for a Hampton Bay Savona Tiffany fan. Color is weathered bronze. Where can I buy?

ANSWER:
Hampton Bay fans are a Home Depot brand, so you will need to go there. No one else has access to their fans or parts. If they do not carry the downrod, then it is not available.





2856. #4565 Posted: 3/29/2008 6:07:03 AM | View page where question was posted

QUESTION:
how do i change the light in cieling fan

ANSWER:
I cannot respond without at least knowing what brand and model of fan you own, where it was purchased and how old it is. Can you give me that information?





2857. #4564 Posted: 3/28/2008 10:53:17 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I purchased 2 vistas and I'm not impressed with the overall light output of the fan. It uses 2 small round bulbs with a candelabra type base at 60 watts each. I like the look of the bowl and was wondering if there was a way to change out the light hardware so I can put in 2 regular 60 watt bulbs? Thanks.

ANSWER:
This particular model comes with a built-in light fixture that is not designed to be changed or modified, so unfortunately the answer is no. Even so, two standard 60 watt bulbs will not generate much more light than the candelabra bulbs...if any.





2858. #4563 Posted: 3/28/2008 10:12:55 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Do you have color selections and provide samples? We are looking for a deep cherry wood color.

ANSWER:
If you are purchasing large quantities, we can supply you with a color sample, but not so for small quantities...say less than 50 units. If you enlarge the picture, the color shows very well. Obviously it wll vary slightly based on your computer monitor, but it should give you a very good idea. From a design standpoint, the ultimate goal today is not necessarily to make sure that all wood finishes are a perfect match...actually that is contrary to current design trends. However, it is important in many applications that the wood species is the same so that there is no obvious variance in the grain. Please give me more information on your application and I will gladly consider other options. Or, if you email me a picture of the room where you are planning to install the fan, it will help give me a better idea of your needs.






Concord
52PD5
2859. #4562 Posted: 3/28/2008 3:49:30 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is there a decorative sleeve or scroll for this model?

ANSWER:
Correction to previous posting: The Ponderosa scrolls are in fact posted on our site. You can view them by clicking on the Accessories tab just above the picture of the fan.

Atually there are two to choose from: 12 inch (model AC-2030-12) and 24 inch (model AC-2030-24). We apologize that they are not included as options on our site and will add them soon. Be sure to ask for it by the model number you prefer so that we can add it to your fan when you call to place your order. Here is a picture:





2860. #4561 Posted: 3/28/2008 3:05:09 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I would like the sku number for this fan. Hunter Ranier - I am having Home Depot order it for me. Sheri Scalise 281 320 8235

ANSWER:
Sorry, we cannot supply Home Depots product SKU, that is their own internal number. When ordering the fan from Hunter, it is simply referred to as 23298. Any reason why you do not simply order it from us? In most cases, we will BEAT Home Depots delivered price and we will deliver it to you about 2 times faster. I will forward this response to one of our reps who will gladly contact you.





2861. #4559 Posted: 3/28/2008 2:07:34 PM | View page where question was posted

QUESTION:
where can I find replacement fan blades for a Harbor Beeze fan, I need exterior blades, and am looking for somthing besides the plain white I've already been to lowes (not much help)

ANSWER:
Well, since Harbor Breeze fans are sold only at Lowes (it is their house brand), if they do not have them, then they do not exist. This is one reason why people venture out beyond home centers to purchase ceiling fans. Companies like us carry over 3,000 ceiling fans, many of which are available with various blade finishes of your choice. You will not find this type of offering at any home center or department store...particularly with their house brands.





2862. #4557 Posted: 3/28/2008 11:22:26 AM | View page where question was posted

QUESTION:
What type of bulb light use, candelabra or standard.

ANSWER:
The Hunter Beacon Hill uses three 60 Watt candelabra based bulbs.





2863. #4556 Posted: 3/27/2008 7:37:06 PM | View page where question was posted

QUESTION:
what would cause my ceiling fan w/remote to stop working..i replaced the remote batt and still nothing..something in fan perhaps that i can try...harbor breeze fan /oringal remote...ty

ANSWER:
The remote transmitters and receivers are common components that fail with Harbor Breeze fans...rendering your fan inoperable. There is no way to determine which of the two has failed unless you have an identical remote control you can test with. I would suggest that you go to Lowes where the fan was purchased and see if they can supply the parts to fix your fan. I say this because Harbor Breeze fans are sold only by Lowes (it is their own brand), so no one else has access to their parts or repair manuals. Ulitmately, you may find that Lowes is of little help, at which time I would suggest giving us a call to discuss replacing your entire fan with one of higher quality.





2864. #4554 Posted: 3/27/2008 11:22:14 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Can this fan be operated at less than 75 RPM's? [Heavy-duty "industrial" ceiling fans have huge blades and very LOW RPM's.]

ANSWER:
Actually, most industrial fans have very high RPMs not low RPMs. This fan has a lower RPM than most industrial fans. If you are referring to the extremely large diameter fans, ones with blade spans of 8 feet up to 20 feet and more, then you are referring to what are called HVLS (High Volume Low Speed) fans. That is a completely different type of fan which we do not carry. Our research shows that they cost about 10 times what this fan costs, yet move less CFMs overall than 10 of these. They have yet to be proven as cost effective alternatives and require such an atypical installation that we have yet to see their value and do not carry them. Can you please clarify what it is you are looking for and why you would want a 60 inch industrial fan that runs at an RMP lower than 75?






Concord
52PD5
2865. #4553 Posted: 3/27/2008 9:46:01 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Where is the optional light feature and how much is it?

ANSWER:
There are many light fixtures to choose from. However, the fixture designed specifically for this fan is model Y-330-OWL. To view the fixtures, simply click on the tab above the fan picture that says Lights and select the fixture of your choice. If you choose the Y-330-OWL fixture, then you will want to click on the tab for Glass to select the glass shades of your choosing. The most popular glass shades for the Y-330-OWL fixture are model G-193, which have pictures of deer on them. If for some reason your browser does not support the features we have on our site, please let me know and I will gladly email you pictures of these options.





2866. #4550 Posted: 3/27/2008 8:16:42 AM | View page where question was posted

QUESTION:
The light has burned out in thr NEON fan #223823. How do you get the light strip out and where do I get a replacement bulb?? Lowes doed NOT carry them.

ANSWER:
There have been several manufacturers of Neon ceiling fans over the years, none of which we ever carried because they did not meet our quality standards. However, I am assuming that the Neon fan you are referring to is a Harbor Breeze fan, which in fact was sold only by Lowes. So if Lowes cannot supply the bulb for you then I imagine you will not be able to find a replacement. Sorry!





2867. #4549 Posted: 3/26/2008 11:08:50 PM | View page where question was posted

QUESTION:
do you only sell the tiffany fuit bowl light sepretly

ANSWER:
Yes we do.






Modern Fan
BAL
2868. #4548 Posted: 3/26/2008 9:26:32 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Hi-Just checking on availability of Modern Fan products...do you stock them, or are they all ordered? If the latter, what is the typical delivery time? Thanks!

ANSWER:
In most cases they are ordered and are delivered factory direct. Since it is very rare that these items are on back order, the delivery time depends on the method of shipment you are willing to pay for. Typical UPS ground orders usually takes between 5 and 7 business days.





2869. #4546 Posted: 3/26/2008 7:08:55 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I have the Harbor Breeze Key West fan. Recently we had a severe storm and one of the blade arms broke off. We checked at Lowe's (where purchased)for a replacement arm but was not able to find it. Can you help?

ANSWER:
Well, if Lowes cannot supply it for you, then you are going to be looking to replace your fan. Since Harbor Breeze fans are a Lowes brand, no one else has access to their parts. Broken blade arms are a common demise for fans purchased at home centers and department stores since these places generally do not carry replacement parts. If in fact you decide to replace your fan, be sure to stick with one of the major brands we display on our website because replacement parts are generally avaialbe...even years down the road. Plus, parts such as blade holders are made of substantially higher quality materials, so the do not break easily.





2870. #4542 Posted: 3/26/2008 12:08:17 PM | View page where question was posted

QUESTION:
What table top fans have remote controls?

ANSWER:
The Old Havana desk fans from Fanimation are the only ones I am aware of on our site that have a remote control. These are top of the line reproduction style fans that are extremely high quality and high end. I own one of the Old Havana floor fans myself and love it!

Here is a link to the a Old Havana Desk Mount Fans





2871. #4541 Posted: 3/26/2008 11:23:16 AM | View page where question was posted

QUESTION:
how do you fix light pull on cieling fan?

ANSWER:
Depends on if it is for the fan or for the light. Also depends on the brand and model. Can you give me more information?





2872. #4540 Posted: 3/26/2008 11:07:12 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I bought a house with an Harbor Breeze Armitage Ceiling Fan and the bulb went out a week ago but I cannot figure how to remove the shade to replace the bulb.

ANSWER:
Harbor Breeze fans are sold only by Lowes. Since it is their own brand, we do not have access to their documentation. So you will need to contact Lowes to find out how to change the bulb in your fan.





2873. #4537 Posted: 3/26/2008 2:50:22 AM | View page where question was posted

QUESTION:
hampton bay remote fan brookedale 60" will not go into high speed

ANSWER:
You will need to contact Home Depot to get your fan repaired since Hampton Bay is their own brand. It is most likely that the remote transmitter and/or receiver needs to be replaced, which seems to be common a common problem with their fans.





2874. #4536 Posted: 3/25/2008 3:04:05 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Model # 323305 How do I remove the cover from the ceiling electrical box.

ANSWER:
What brand and what type of item are you referring to and where did you purchase it? The model number does not appear to be something that we carry.





2875. #4535 Posted: 3/25/2008 1:25:53 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I have a Harbor Breeze ceiling fan and it has a remote. Yesterday the remote stopped responding to the fan. I thought it was the battery but I changed it and all the lights seem to be working fine on the remote. But my fan doesn't respond. I can manually turn on the fan but the light no longer comes on and the remote doesn't turn off the light or the fan but it was working fine yesterday but suddenly stopped. I don't think it is my remote but maybe the censor in the fan? My lights do not turn

ANSWER:
Harbor Breeze fans are sold only at Lowes, so you will need to discuss this with them since I do not have access to their documentation. However, I will say that what you are experiencing is common with their fans. You will most likely need to replace the remote receiver inside the fan. In doing so, it is my recommendation that you also replace the transmitter so that they are the same age and compatability. Downside is that Lowes generally cannot supply such parts for their own fans and other brands are not normally compatable, so we can do nothing for you.





2876. #4534 Posted: 3/25/2008 11:01:46 AM | View page where question was posted

QUESTION:
This fan says that it has a built in uplight. I don't see an uplight in the picture. Is it there and I'm just not seeing it or is there a different picture which shows the uplight?

ANSWER:
You cannot see the uplight because it is recessed in the top of the fan. But rest assured it is there. Since it is not stated in our description, I will ad that it uses four 40Watt E12 candelabra bulbs.






Minka Aire
F563
2877. #4533 Posted: 3/25/2008 10:37:07 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Does the K4000-BS come in a matching color for the Supra 44 fan?

ANSWER:
Yes it does. the -BS indicates Brushed Steel, which is the finish of the fan you have selected. It is pictured in white simply because there are not pictures available of every fixture in every finish. We only show 1 picture of each fixture...regardless of the finish. The only fixtures that you will see when you click on any fan and look at the fixtures are fixtures that come in the finish of the fan you have selected.






Minka Aire
F574
2878. #4532 Posted: 3/25/2008 9:13:28 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I'm looking for an outdoor fan for a covered porch. I've gone through three fans in three years due to the wind that affects this location (mostly blades breaking, snapping off f the fan). I'm looking for suggestions on a fan that might withstand a significant amount of wind. Thanks!

ANSWER:
This model that you have selected (The Minka Aire Concept II Wet) is my first recommendation. I imagine that the problem you have experienced is actually the blade holders breaking away from the fan, which will happen to cheaper fans that use pot metal blade holders. Under extreme conditions, even sturdier die-cast zinc blade holders can break (which is what better quality fans use). However, the Minka Aire Concept has a unibody construction which does not use traditional blade holders. Also, the blades are heavy duty plastic, which will give more in the wind. If you look closely, you will also notice that the blades are slightly concave, which makes them even sturdier. Even more, since it is a hugger style fan, the fan itself will not be blown around as would a traditional fan that hangs from a downrod. Finally, this is our top selling outdoor fan and has been proven with many of our customers...albeit I have yet to hear of one who has had such experience with extreme wind conditions.





2879. #4528 Posted: 3/24/2008 8:07:49 PM | View page where question was posted

QUESTION:
How do I find replacement glass shades for my harbor breeze key west ceiling fan?

ANSWER:
Harbor Breeze fans are sold only at Lowes, so you will need to return there to see if they can supply the glass for their fan.





2880. #4526 Posted: 3/24/2008 5:30:19 PM | View page where question was posted

QUESTION:
i have a bad remote receiver for my lennox gas logs. selector switch has 3 positions, off, remote, on. model # on back is rcm-rx. can i buy this part? is so how do i go about it?

ANSWER:
Lennox no longer allows the sale of their products via the Internet. Please visit www.lennoxhearthproducts.com to contact Lennox directly or find a dealer in your area.





2881. #4524 Posted: 3/24/2008 4:03:42 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I have 04913 hampton bay fan, veneitan scavo, I cannot figure out how to change the bulbs,there is plate on top of the top part and I do not belive the bottom comes off. I know this sounds stupid, but with this particular fan I am not understanding where to access the bulbs, please help.

ANSWER:
Hampton Bay is a Home Depot brand. I do not have access to information regarding the installation or operation of their products, so you will need to contact Home Depot for help.





2882. #4523 Posted: 3/24/2008 1:22:42 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I purchased a ceiling fan last summer. I believe it is an Astoria or a Vista. Recently, the light stopped working. The remote still controls the fan, and the bulbs work in other sockets. I've tried turning the light on using the pull-chain, wall switch and the remote in multiple combinations but nothing happens. Unfortunately, I cannot find the instruction manual or the reciept. Please help. Shane Williams

ANSWER:
Both the Hunter Astoria and Hunter Vista fans you are referring to are pull chain fans, so they do not come with a remote control. So, if the fan you own is either of these, then the remote control was something that was purchased and added on separately. I wonder if the remote control is actually designed to be used with the fan that you own. Without knowing exactly what you own, I cannot really be of much help other than to suggest that you remove the remote control receiver inside the fan and wire it directly to the ceiling and see if the lights work that way. If so, then you need to replace the remote control, preferrably both the transmitter and receiver. I would suggest that you look at the top of the fan body to determine what the model number of the fan is. You might in fact learn that it is not a Hunter fan at all. Please let me know what you find as well as where the fan was purchased. Also, if you wish to email me a picture of your fan, I will likely be able to determine if in fact it is one of the two models you suspect it is.





2883. #4522 Posted: 3/24/2008 7:54:44 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I have a Miramar 60" Ceiling Fan. The remote will not turn off the bottom light. Everything else works properly. Please help!

ANSWER:
Your Miramar fan is made by Hampton Bay, which is sold only by Home Depot. You will need to contact them regarding problems with your fan, since no one else has access to their parts or product information.





2884. #4521 Posted: 3/23/2008 5:10:36 PM | View page where question was posted

QUESTION:
What is the purpose of this expert forum, when your every answer is "ask Home Depot"? What are you an expert of?

ANSWER:
The Ask The Expert forum is intended to answer general questions regarding ceiling fans, and in particular, detailed questions regarding the brands of fans that we carry. Although many people visit our site in an attempt to get answers to questions regarding Hampton Bay ceiling fans, which are sold only at Home Depot as well as Harbor Breeze fans which are sold only at Lowes, since these fans are sold only by the two companies mentioned (they are what you call house brands), no one else (including me) has direct access to wiring diagrams, installation manuals, specifications or any other details regarding their products (other than information posted on their respective websites). Unfortunately, the overwhelming majority of questions that we receive are regarding how to fix or install a Hampton Bay or Harbor Breeze fan…questions that no one can answer accept for Home Depot or Lowes. We carry 12 different brands of high quality fans...so you would think that we would receive our fair share of similar questions regarding our own products. But if you read through all of the postings, it is in fact very rare that anyone posts anything regarding problems they are having with one of the brands we carry. This speaks highly of the level of quality for the products we supply…and inversely for those we do not. I have been in the fan business for over 20 years, and do in fact consider myself a ceiling fan expert. That being said, I still cannot answer questions regarding Hampton Bay or Harbor Breeze fans because I have not documentation or direct experience with the products. My only experience with them is discussions I have had in the past with customers who have owned them and with the many postings we receive here on our site. So, I publish the postings and let them speak for themselves so that others who are considering purchasing these brands will have some clue as to what they might be getting themselves into.





2885. #4520 Posted: 3/23/2008 5:10:02 PM | View page where question was posted

QUESTION:
can this be flushed mounted. What is the minimum drop.

ANSWER:
No, The Hunter Valhalla ceiling fans cannot be flush mounted to the ceiling. The minimum installed height (using the downrod supplied in the box) is as stated on our site, which is 16 1/2" from the ceiling to the bottom of the light. It is designed to be installed on a ceiling that is at least 8 feet high.





2886. #4519 Posted: 3/23/2008 4:16:05 PM | View page where question was posted

QUESTION:
i need a replacement tear-drop glass cover for my harbor breeze ceiling fan. it was broke. i will pay for it just let mo know where to get it. its white. thanks

ANSWER:
You will need to go back to Lowes where you purchased your fan. Harbor Breeze is their own brand, so no one else has access to their parts. If they cannot help you, then you will most likely need to replace the fan. Broken glass is one of the most common reasons why people replace fans purchased from home centers or department stores with brands like those that we carry, because replacement parts and glass shades are readily available for the better quality brands, but are not usually available for he cheaper home center brands.





2887. #4514 Posted: 3/23/2008 12:22:57 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Re: Ellington Knightsbridge KM52ABZ5LKRC. What are the blades made of?

ANSWER:
The Blades on the Ellington Knightsbridge ceiling fans are made of ABS plastic, which is the best thing for outdoors...although many people use the fan indoors as well.





2888. #4512 Posted: 3/23/2008 11:03:10 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Can I purchase a replacement glass for the Stealth fan? Will Stealth fans work with both wall switches (W32 and W62), or does the fan's internal electronics only support one or the other? Can it be hard wired to work off a conventional fan/light switch if that is preferred?

ANSWER:
We can certainly supply you with a replacement globe for your Casablanca fan...just give us a call. As far as your further questions, the W32 Inteli-Touch wall controlled fans are not compatable with the W62 Advan-Touch remote control based on the electronics. Furthermore, you cannot hard wire either fan to work without their internal electronics. Keep in mind that these controls are the most sophisticated computerized ceiling fan controls on the market...but even at that, they have their limitations. Look for a change in this limitation in the future...possibly 2009, since Casablanca has been working on the technology for several years now. We actually expected to see production of models that could use a wall control and remote control this year, but they could not work out the bugs in time. Eventually they anticipate making their controls compatable with home automation software, but that is still in the works as well.





2889. #4511 Posted: 3/23/2008 10:13:43 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I purchase a Model # 020006 Harbor Breeze ceiling fan from Lowes. Everything works fine, I can't get the lights to turn on. What have I done wrong,

ANSWER:
I believe that what you are saying is the NOT everything works fine right? Well, I wish I could help you, but I do not have access to any documentation for Harbor Breeze ceiling fans since they are sold only by Lowes (it is their house brand). I will ask the obvious question, which is...did you connect the blue wire for the lights to the black wire for the fan (which is what you should do if your fan is a pull chain type of fan). If it is a remote controlled fan, then it is a different story. I would suggest taking advantage of this opportunity to return the fan if it is truly defective, and look for a better brand, because what you are experiencing is common with Harbor Breeze fans...as well as most other fans sold at home centers.





2890. #4510 Posted: 3/22/2008 7:13:04 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Hello, I am curious if I can get the fan in the amber bronze finish of the 28522 but with the mahogany blades of the 28540? I am looking for that blade set on a darker fan body. Thanks David

ANSWER:
David...It is not possible on this particular fan. However, we have other brands with similar blades where you can choose the finish of the motor and blades separately. I would suggest taking a look at the Emerson Maui Bay for starters. The link below shows a pewter fan with similar blades. However, you can change the pewter motor to a darker weathered bronze finish. Please take a look and let me know if this is what you are looking for.

Here is the link to the Emerson Maui Bay ceiling fans





2891. #4508 Posted: 3/22/2008 5:56:25 PM | View page where question was posted

QUESTION:
can you use a remote on a harbor breeze untility fan?

ANSWER:
Quite doubtful. However, you will need to consult with Lowes since Harbor Breeze is their own brand.





2892. #4503 Posted: 3/22/2008 7:36:05 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I have hampton bay model: UC7083T. It is controlled through a remote. I never use the chain on the fan. The other day somebody pulled the chain to turn the fan off and all of the sudden the fan doesnt work at all. Is there a way to reset this fan so it will work.

ANSWER:
You should be able to pull the chain to put the fan back in the correct speed position, then turn it back on with the remote. You will need to experiment with each chain position since there is no way of knowing which one is correct until you hit it. The chain needs to be in the high speed position. If this does not work, you will need to talk to someone at Home Depot since Hampton Bay fans are their brand and we do not have access to any trouble shooting guides or instructions.





2893. #4501 Posted: 3/21/2008 6:30:29 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Harbor Breeze customer service is in N. Wilkesboro, NC and the phone number is 1-800-444-6742

ANSWER:
Thanks for this information. I have tried this number several times with no success (on hold too long), but I will go ahead and publish it on our site for others to try.






Minka Aire
F574
2894. #4500 Posted: 3/21/2008 1:23:46 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Do you provide info on the CFM of air moved vs. wattage used for each of the speed settings?

ANSWER:
Unfortunately that data is not available yet. Some brands do the testing to provide this information while others do not. According to EPACT 2005, the requirment for all manufacturers to supply such data will take effect. Until then, you will need to rely on our Aiflow ratings, which we created ourselves simply because there has been no industry standard for comparison.





2895. #4496 Posted: 3/20/2008 5:30:26 PM | View page where question was posted

QUESTION:
can not get light to come on but fan for AERO. What gives

ANSWER:
Your Aero ceiling fan is a Harbor Breeze brand ceiling fan, which is sold only by Lowes (it is their house brand). You will need to discuss your problem with Lowes, since we do not have access to the instructions or specifications for their products. These types of problems are not uncommon with the low quality products sold at such places. Higher quality brands such as Emerson, Casablanca, Minka Aire and the other brands we carry on our site, use more expensive components that reduce the rate of failure substantially...which is why the better brands generally cost more and are not sold at home centers.





2896. #4495 Posted: 3/20/2008 2:39:53 PM | View page where question was posted

QUESTION:
We are replacing a ceiling fan in our home. Due to the tall ceiling, we have to use a 72" downrod. However, the wiring that is attached to the motor housing for the new fan is only about 5' long (aka too short for the downrod). We are thinking about taking some of the wiring from the old ceiling fan & splicing it to the wiring for the new fan using wirenuts. How do you suggest we do it?

ANSWER:
Well, if the wires on your fan are only 5 feet long, then I must assume that you purchased your fan from one of the home centers because. I say this because the higher quality brands will supply longer wires so you do not need to splice the wires when a long downrod is needed. If the instruction manual does not tell you how to accommodate a 72 inch downrod, then it is possible that the fan is not designed to use one and will offer very little performance if you do. Personally, I would not recommend installing such a fan on a ceiling as high as yours because it is most likely that the fan will do very little for you as far as air movement is concerned. Such is the case with many fans sold at home centers. I would suggest a much better quality brand that will move enough air to be worth your while installing. However, if returning the fan to its place of purchase is not something you are willing to do, then you can go to any home center and ask them for some wire splicing nuts...preferably the type that you crimp, so that they do not work themselves loose if your fan wobbles...and yes, try using the wires from your old fan if they are the same gauge. To satisfy my own curiosity, and other visitors who read this information, can you please tell me what the brand and model of the fan is and where you purchased it? I could in fact be wrong about my assessment of your fan and will gladly correct myself if I am.





2897. #4494 Posted: 3/20/2008 1:59:48 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is there a wall control unit for this fan? I noticed there are 5 DIP switches on the remote and the control units sold at Home Depot/Expo have 4 DIP switches on them to control the frequency, which leads me to believe the wall control units sold are not compatible with the remote units sold with the fan. Any reccomendations?

ANSWER:
There are in fact no wall control options for this fan. It comes with a remote control from Hunter and Hunter does not make a compatable wall control. Controls made by other brands will not work either.





2898. #4493 Posted: 3/20/2008 1:24:56 PM | View page where question was posted

QUESTION:
looking for glass light cover for a harbor beeze ceiling fan modle #baod52ww5c

ANSWER:
You will need to go back to Lowes where you purchased the fan since Harbor Breeze is their brand and no one else has access to their parts.





2899. #4491 Posted: 3/20/2008 11:10:23 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Some one in our area has a remote that is turning on our fan. How do we control this or change our remote code?

ANSWER:
Without knowing the brand and model of your fan, I cannot tell you exactly. However, there is a receiver somewhere inside your fan. In the canopy, inside the motor housing, or in the bottom cap of the fan. It is usually a black box that has dip switches on it. You need to locate this and change the sequence of the dip switches, then do the same to the dip switches of your transmitter. The transmitter dip switches are usually located inside the battery compartment.





2900. #4488 Posted: 3/19/2008 3:10:06 PM | View page where question was posted

QUESTION:
i have a hampton bay model #54shrl. how do i change the lamp.how do you get the globe off?

ANSWER:
Hampton Bay ceiliing fans are sold only by Home Depot (it is their house brand). We do not have access to their product specifications or instructions, so you will need to talk to them to find out how the globe is removed.





All Questions and Answers

Specific Topics

Ceiling Fans

Lighting

Gas Logs

Fireplace Accessories

Barbecues

Other Topics

Have a Question?
Ask The Expert...
500 characters max:  
*Name:
*Email:
Phone:

Your information is kept private.

Back 1
Next Page
Connect With Hansen Wholesale
Hansen Wholesale on Facebook Hansen Wholesale on Twitter Hansen Wholesale on YouTube Hansen Wholesale at LinkedIn Hansen Wholesale on Pinterest Hansen Wholesale on Google Plus Hansen Wholesale on Houzz

Now accepting PayPal

Join our Mailing List

Receive our weekly newsletter and special offers that are exclusively available to our subscribers.

First Name Preferred Format: HTML Plain Text
Last Name
Email Address*
Verify Email Address*
  
Energy Star Ceiling Fans and Lighting Energy Star Products Energy Star Ceiling Fans Energy Star Lighting
Ceiling Fans - Lighting - Remodeling and Home Design

Consumer Sales
Product Info and Ordering
Phone: 1-800-201-1193
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Information Request
(PST) Mon-Fri: 7am-6pm | Sat: 7am-5pm | Sun: 9am-5pm

Customer Service
Questions About Pending Orders
Phone: 1-800-607-2665
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Customer Service
Hours: Mon-Fri: 7am-5pm (PST)

Trade/Resale Accounts
Resale, Contractors, Etc.
Phone: 1-800-365-3267
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Information Request
Hours: Mon-Fri: 8:30am-4:30pm (PST)

Terms/Conditions/Privacy
About Us
Ceiling Fan Blog
Gas Log Blog
Lighting Blog

Corporate Mailing Address and Warehouse
Hansen Wholesale 11132 Winners Circle Suite 100, Los Alamitos, CA 90720

Thanks for choosing Hansen Wholesale
Copyright � 1994-2017 Hansen Wholesale

The End