Call: 1-800-201-1193
(After Hours: Please process orders online)
Hours: (PST) Mon-Fri: 7am-6pm | Sat: 7am-5pm | Sun: 9am-5pm
Products Navigation Menu Ceiling Fans Guaranteed Lowest Prices All types of Lighting for your home Fireplace Gas Logs Fireplace decor, screens and accessories Firemagic Barbecues Furniture and Decor

General Reviews and Questions: Page 37 of 60
Read what others are saying or asking about our products

Back 1
Next Page

3601. #4881 Posted: 4/27/2008 1:55:08 PM | View page where question was posted

QUESTION:
does Hunter have a 52" Wet rated fan with lights?

ANSWER:
They do have a couple...although we have many other brands that offer wet location fans with lights that will give you equal or better performance and durability as well as a much greater selection. Please call us and we will gladly help you find the perfect fan for your needs. In the meantime, here is a link that will show all Wet Rated Hunter fans. You will see that the first two have lights.

Here is the link: Hunter Wet Rated Ceiling Fans





3602. #4880 Posted: 4/27/2008 10:16:09 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I NEED WIWSING DIAGRAM FORHARBOR BREEZEFAN SWITCG NR033905 THANKS

ANSWER:
You will need to talk to Lowes to get any diagrams for Harbor Breeze fans since it is their own brand.





3603. #4878 Posted: 4/27/2008 12:32:44 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Harbor Breeze (Sandlebridge) 52" Ceiling fan model#153495 can this fan be used for out door used?

ANSWER:
You will need to ask someone at Lowes that question since Harbor Breeze is their own house brand. We do not have access to their information, nor do we recommend them. Please glance through some of the many postings we have on our site regarding problems people are having Harbor Breeze fans before you decide to make your purchase. I believe you may reconsider.

Here is a link: Harbor Breeze Fans





3604. #4877 Posted: 4/26/2008 7:20:54 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I would like to be able to use a dimmer. Is this possible with the Compact flourescen light bulb that this fan uses?

ANSWER:
Unfortunately, compact fluorescent bulbs are not dimmable. We have several other fans that are similar to this model that do have dimmable lights because they do not use the energy efficient fluorescent bulbs. If you scoll down to the bottom of the page, you will see two of them. If you would like more options, please give us a call and we will gladly help you find the perfect fan for your needs and budget.





3605. #4876 Posted: 4/26/2008 6:16:40 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is the Imperial Bronze Finish a black finish?

ANSWER:
Imperial Bronze is not black...but a very dark bronze. It appears black in the picture and will look black from some angles, just like the Quoizel Mediterranean Patina finish you enquired about. The difference between Imperial Bronze and Mediterranean Patina is that the Imperial Bronze is a consistent tone, whereas Mediterranean Patina has subtle difference in tonality.





3606. #4875 Posted: 4/26/2008 6:14:36 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is the Mediterranean Patina Finish a black finish? Can I purchase this lamp with that finish?

ANSWER:
Mediterannian Patina is a very dark bronze finish that has some variations to its tone. Depending on where you are standing, it will appear to be black...but it is not black.





3607. #4874 Posted: 4/26/2008 6:07:25 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Does this come in a black finish? I just purchased the long one w/five bulbs nad I would like to have one for my dining room that had the same black finish.

ANSWER:
This fixture is only available in the finish that is shown.





3608. #4873 Posted: 4/26/2008 5:17:38 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Fan is conected during test it ran about 30 sec. than stopped dead, it did not slow down gradually.

ANSWER:
If you bought the fan at any home center or department store, then you have experienced something that is not uncommon with the lower quality fans they sell. If that is the case, we cannot help you. If your fan is one of the higher quality brands that we carry, then what you are describing is very unusual, but can be corrected. So, I will need to know what brand and model number of fan you own as well as where it was purchased. Also, was this a new fan or something you purchased used?





3609. #4872 Posted: 4/26/2008 5:14:52 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is there any way to dim the light on the harbor ceiling fan?

ANSWER:
Well, you will need to ask someone at Lowes since that is the only place where Harbor Breeze fans are sold...it is their house brand.






Minka Aire
F589
3610. #4870 Posted: 4/26/2008 3:48:56 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I have a sloped ceing in my screened porch, what type of down rod do I need?

ANSWER:
The short dowrnod and mounting hardware that is supplied with the fan will be sufficient for a ceiling up to 9 feet high that is sloped. If you are mounting the fan at a point that is higher than 9 feet, then you will need a downrod. If this is the case, for every foot over 9 feet, that would be the length of downrod we would typically suggest. Please call us to discuss your particular situation and we will make sure you get what you need.





3611. #4866 Posted: 4/26/2008 1:31:01 PM | View page where question was posted

QUESTION:
how do you replace a light bulb

ANSWER:
Can you please be a little more specific?





3612. #4862 Posted: 4/25/2008 10:42:59 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Can this fan be attached to the ceiling by the base without a downrod? We would be placing it in a room with 9 foot ceilings......thank you in advance for your input.

ANSWER:
No it cannot. However, if you have a 9 foot ceiling, the fan would be perfect as is.





3613. #4860 Posted: 4/25/2008 8:08:39 PM | View page where question was posted

QUESTION:
What will cause the bulb not to come on if I know there is power coming from the light socket. I have used a voltage tester to check for power. This is a remote control fan. The fan works great with no problems.

ANSWER:
Could be that the wiring is not connected properly from the ceiling to the remote receiver. Could be the receiver and or transmitter are defective. Could simply be a poor quality fan. If your fan was purchased at any home center or department store, then your problem is quite commone. So ultimately, it depends on the brand and model of the fan. If you will please give me this information as well as how old the fan is and where it was purchased, I will try to answer you question more directly.






Minka Aire
F402
3614. #4857 Posted: 4/25/2008 5:03:24 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Can this fan be mounted on a ceiling with a slope? IKs the appropiate hardware included?

ANSWER:
It certainly can. You can mount it on any ceiling that is sloped up to 30 degrees using the hardware that is included. However, you may wish to purchase a downrod if the ceiling is higher than 9 feet.





3615. #4856 Posted: 4/25/2008 3:57:33 PM | View page where question was posted

QUESTION:
what kind of light bulb for harbor brezee celing fan model HE-05085

ANSWER:
That would be a question to ask someone at Lowes since Harbor Breeze fans are their own house brand.





3616. #4854 Posted: 4/25/2008 11:34:16 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I am interested in installing a ceiling fan in a covered patio area. I am looking at damp and wet rated fans. Can I use any light kit with this type and location or do I need something special? It will never get wet but will be in high humidity.

ANSWER:
You will need to purchase a light fixture that is also damp or wet rated...or any outdoor fan that includes a light. Please call us and we will gladly walk you through our site and make sure you pick something that is suitable for your needs and within your budget. This is what we do all day long!





3617. #4853 Posted: 4/24/2008 3:59:46 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Ref: Pallisade2. My ceiling height is approximately 17/18'. I think I would like the 52" blades but what should the length of the downrod be for best performance and look? Thanks, Ron

ANSWER:
If your ceiling is 17 feet, then I would suggest a 60" downrod which will put the bottom of the blades at about 9 1/2 feet from the floor using the 52" blades. If your ceiling is 18 feet, then use a 72" pole to end up at the same height. Keep in mind that this type of fan is designed to make a dramatic impact visually, not for performance. You will feel very little air movement no matter how far down you bring the fan. If it will be helpful, you can download a spec sheet in .pdf format using this link:

Fanimation Palisade Spec Sheet





3618. #4852 Posted: 4/24/2008 2:28:02 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I have a ceiling fan that is a three speed. Recently, the fan would only operate at the lowest speed even if I had it on high. I thought the motor had gone out so I bought a new fan. The new fan operates in the same manner. I thought maybe it was the switch, so I replaced the switch. Still doing the same thing. Any ideas or suggestions as to why the fan will operate only at the slow speed? It worked great last year. Now, it does not run at medium or high speed. Thank you.

ANSWER:
Sounds unusual to me that a new fan would have the same problem as the old one. Considering that the old one ran fine for year...unless the fans came from a home center or department store...which then would not surprise me. What brand and model is the new fan and where did you purchase it? Is the new fan the same as the old one? Did either or both fans operate from a remote control? Have you tested the wiring in the ceiling to see if you are getting the proper current? Is there a dimmer switch on the wall?





3619. #4851 Posted: 4/24/2008 12:27:35 PM | View page where question was posted

QUESTION:
My ceiling fan will only operate on high speed. What can I do to correct this?

ANSWER:
Odds are you have a bad capacitor. Also, if the fan is a remote controlled fan, then it could be the transmitter or receiver. If your fan is made by a reputable brand (like those on our site), then you can likely get a replacement part and we can help you. If you purchased your fan from a home center or department store, you may not be able to fix it. Can you tell me what brand and model of fan you own as well as where you purchased it and how old it is?





3620. #4849 Posted: 4/24/2008 3:23:52 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I have a 10' X 15" room and I was wondering if blades bigger than 44" would be better for cooler air.

ANSWER:
Certainly. You should use a fan that is 50" to 54" for this size room. However, even more important than the blade span is the power of the motor and the pitch of the blades. This is why we have included an airflow rating system on our site which rates all fans from 1 to 5 where 5 is the very best. So, choose a fan that is rated 5 and has a blade span between 50" and 54" and you will have selected a fan that I would personally recommend. If your budget does not permit fans of this quality, then a lower airflow rating of 4 will be a compromise, but acceptable. Anything less and you will not receive the comfort level that you might like.





3621. #4848 Posted: 4/23/2008 11:46:23 PM | View page where question was posted

QUESTION:
you did not answer the second half of the question--can it work with a low ceiling mounting kit?

ANSWER:
I apologize for missing the second half of your question. The answer is yes, you can use the A180-AP ceiling adaptor kit, which will reduce the height by about 2" bringing the fan up to about 17" from the ceiling to the bottom of the light.





3622. #4846 Posted: 4/23/2008 7:03:06 PM | View page where question was posted

QUESTION:
i am not sure what dimensions to get a ceiling medallion in. 52" aloha breeze fan with a 5 13/16" base. not real clear on the id and p dimensions. is the id the cut out hole or the cut out whole & flat space combined? help!!!

ANSWER:
Which medallian model are you referring to?





3623. #4845 Posted: 4/23/2008 7:02:59 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Need to confirm. Fan is 52" total diameter? Thus, blades are approximately 18-24"?

ANSWER:
52" is the total diameter. Although I do not know the exact length of the blades, they are most likely about 21".





3624. #4844 Posted: 4/23/2008 4:44:45 PM | View page where question was posted

QUESTION:
what is the red wire for ?

ANSWER:
Are you referring to a red wire in your ceiling or in a fan. Do you have a fan you are trying to install? If so, what is the brand and model. Please give me more details.





3625. #4842 Posted: 4/23/2008 3:56:18 PM | View page where question was posted

QUESTION:
wireing diagram harbor breeze ceiling fan

ANSWER:
You will need to contact Lowes for that information. Harbor Breeze is their brand of ceiling fans.





3626. #4841 Posted: 4/23/2008 12:50:27 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Can different blades be selected for Emerson CF775ORB Spanish Bay

ANSWER:
The Emerson Spanish bay ceiling fan comes with blades included in the box. However, you can in fact purchase other blades as an option. Thanks to your question, we realized that the blade options were not showing on our site, so we fixed this problem. If you click on the tab that says Blades above the picture of the fan, you will now be able to select the option you desire. Just give us a call and we will gladly make sure you get what you need.






Modern Fan
ALT
3627. #4840 Posted: 4/23/2008 9:43:24 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Will this work as a hugger?

ANSWER:
This particular Altus fan from Modern Fan company cannot be installed as a hugger. However, Modern Fan Company does make the Altus Hugger, which is the same style fan desgined as a hugger.

Here is a link to the Altus Hugger ceiling fan.





3628. #4839 Posted: 4/23/2008 9:41:22 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I have a transition collection woodland 52" fan w / light and remote. The remote works the fan fine but it won't work the light and it did last time we tried it.it works w / the chain but not the remote?

ANSWER:
This is a common problem with fans sold at home centers. Since the Woodland ceiling fan is a Hamtpon Bay model, you will need to contact Home Depot to see if they can get your fan fixed. Since Hampton Bay is their own house brand, we do not have access to any troubleshooting documentation. Odds are that you need to replace the transmitter and/or receiver (I suggest both).





3629. #4838 Posted: 4/23/2008 8:51:45 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I need a bottom Light Globe for the Charmaine Antique Pewter Fan, it broke on me.What would a replacement bottom globe cost?

ANSWER:
Please contact our customer service department at 1-800-607-2665. They will gladly contact Hunter to get a quote for you.






Minka Aire
F574
3630. #4837 Posted: 4/23/2008 8:36:42 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Any of your fans made in USA? Thanks, Jean Gaye

ANSWER:
Sorry to say that ceiling fans simply are not manufactured in the USA anymore. Even the old-time brands that were previously made in the USA (like Hunter, Emerson and Casablanca) are all made overseas now. There is in fact one manufacturer left that makes only two models of fans in the USA. However, they are not as good as the brands we carry, they cost more, and are rather unattractive, so we do not even offer them. Might I ask what your needs are specifically?





3631. #4836 Posted: 4/23/2008 8:20:11 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I have Casablanca Concentra indoor ceiling fan model #499D or 4972D. I cannot tell the difference between the two. What I am looking for is a globe light to fit because our other globe is broken. Please recommend a globe light that would fit these fans. Thank you, Carole

ANSWER:
The difference between the 4999D and 4972D is the finish. The 4999D is an off-white finish that has been discontinued, where the 4972D is a textured white finish that is currently in production. Odds are that you simply need to replace the glass piece, not the fixture, so to see the glass shades that are available, simply add the K1K-72 light fixture to this fan by clicking on the tab for lights and finding it. Then, you can click on the tab for glass to see the two glass shades that fit this fitter. Odds are, one of these two fitters is the one you have broken...models G501 or G502. You can also simply give us a call and we can walk you through this to help you out.





3632. #4833 Posted: 4/22/2008 9:08:42 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I have a harbor breeze 3-speed fan w/ light fixture, not sure the model or how old, but has no remote. Only pull chains and a wall switch. A few days ago, the lights stopped working (changed the 60W bulbs), but the fan still worked. Now there is a 2-3 second delay between when I turn fan on at wall switch and when it starts spinning. I guess some part is going on it, but don't know what. Similar fans price around $100 so hope it's a $15 replacement part. Any ideas how to troubleshoot? Thanks

ANSWER:
Harbor Breeze fans are sold only by Lowes. The reliablitiy of these fans is questionable to say the least. The possiblity for repair is even more questionable. Since the fans are sold only by Lowes, you will need to discuss your problem with them. The problem could be with a capacitor...which if lucky, you may be able to find from an electrical supplier online...or it could be the actual motor, which you cannot fix. Keep in mind that if the fan you own only costs $100, then the motor inside the fan is not a very high quality motor. A good quality fan motor (just the motor...nothing else) will cost around $150.00, so you can imagine what type of other components will be used in a fan where the entire is only $100. I would suggest looking to replace your fan with a better quality brand. Many of the fans that we carry can be left running 24 hours a day for years on end without ever experiencing a problem. Even more, they will offer superior perfomance, meaning they will move far more air without wobbling or making any noise. So that you may better understand my position regarding Harbor Breeze fans, please read some of the many postings we gotten from people like yourself who have experienced problems with them.

Here is a link: Harbor Breeze Ceiling Fans





3633. #4831 Posted: 4/22/2008 6:36:23 PM | View page where question was posted

QUESTION:
hampton bay 175-702 wiring

ANSWER:
You will need to get wiring diagrams for Hampton Bay products from Home Depot (if they can even supply them for you) since it is their own house brand. No one else will have access to their documentation.





3634. #4830 Posted: 4/22/2008 6:34:00 PM | View page where question was posted

QUESTION:
how do you control the temperature i love the fan but sometimes it gets too hott

ANSWER:
What fan are you referring to? Also, I am not sure what you mean when you say it gets too hot. Please supply more info and I will gladly try to answer your question.





3635. #4829 Posted: 4/22/2008 6:01:30 PM | View page where question was posted

QUESTION:
can this fan be mounted without the extender piece. Can the fan body be attached directly to the fan canopy???? thanks this is the correct email address

ANSWER:
No, you cannot flush mount the Ellington Capri ceiling fan. However, we have many fans that do have this capability. Please call us and we will be happy to help you find the perfect fan for your needs. This is what we do for people all day long.





3636. #4825 Posted: 4/22/2008 12:06:38 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Humming motor New fan hampton bay

ANSWER:
If you have your fan connected to a light dimmer on the wall, that would cause any fan to hum. However, if this is not the case, it is not unusual for fans purchased from home centers to make noise...whether it be a humming or clicking noise. Fans like Hamtpon Bay that are sold at home centers (in your case Home Depot) are not made to very high standards...so you can expect to have such issues. Such fans are mass produced in China to be sold at home centers and discount merchants. They cut costs in every way possible in order to compete with each other at the lower price points. This means they use cheaper inferior components and have very little quality control. Plus, these mass merchants will have any number of factories in China produce their fans depending on who gives the lowest bid when the next production run needs to be made. So you can buy several fans of the same kind and you will find small differences and inconsistencies between them. My suggestion would be to purchase a higher quality brand of fan the next time. Which means you will need to deal with a specailty fan shop like us, not one of the home centers or department stores.





3637. #4824 Posted: 4/22/2008 11:20:49 AM | View page where question was posted

QUESTION:
need capacitor

ANSWER:
What is the brand and model number of your fan. How old is it and where did you purchase it. I might be able to help if you can supply this info.





3638. #4823 Posted: 4/22/2008 11:07:14 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I will like to place an order of 20 ceiling fans to Senegal thats over seas and do you accept master card as a form of payment. Mr John Wilson

ANSWER:
First we must know if you can use 110V electricity, which is what most fans sold in the USA are made for (including this fan). If you require 220V or some other voltage, you will need special fans. Please let me know. Payment for overseas transactions is normally done by wire transfer, letter of credit (for substantial orders), or in some cases using PayPal. We will work this out based on your needs.





3639. #4821 Posted: 4/22/2008 10:31:05 AM | View page where question was posted

QUESTION:
We have 5 Montecarlo fans. They are all the same. One fan has begun to hum and vibrate after 6 months of use. Is it a motor problem?

ANSWER:
I would need to know what the model number is and where you purchased it. There are many things that can cause a fan to vibrate or hum. Usually, vibration has nothing to do with humming, so I am curious to know what model you own. I will say that in most cases, if a fan is only 6 months old and has been running smoothly up until now...odds are that someone has hit the fan blades with something while the fan was running. The humming noise could also be a result of that, however it is unlikely. The noise would be more like a clicking or rubbing type of noise. Since Montecarlo has a wide range of quality levels for their line of fans, I cannot tell you more without knowing the model number and where you purchased them. Please give me more details.





3640. #4819 Posted: 4/21/2008 7:31:07 PM | View page where question was posted

QUESTION:
i need a remote control for my charmaine ceiling fan please include the dip switch settings.

ANSWER:
To order a replacement remote for your Hunter Charmaine fan, please call our customer service department at (562) 626-8270. As far as the dip switch settings, you will need to match them to the receiver in your fan once you receive the transmitter...there is no specific factory setting, they are simply matched at the factory during production.





3641. #4817 Posted: 4/21/2008 6:49:40 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Have remote controlled Hampton Bay fan, it will NOT turn on, fan or light. Have checked, power, changed remote battery - all lights come on remote when pushed, have changed Dip Switch combinations on remote still no luck. Have I checked all options and my problems is a faulty receiver? Is there a way to turn on fan manually?

ANSWER:
This is a common problem with Hampton Bay ceiling fans. The odds are that either the transmitter and or receiver has failed. You will need to contact Home Depot to see if they can offer you replacement parts since it is their brand. If in fact Home Depot can supply the parts, I would suggest requesting both the transmitter and receiver so that they are both new and will be compatable.





3642. #4816 Posted: 4/21/2008 6:07:44 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I own a harbor breeze fan model name is Tebron Garden. The globe that covers the light broke and I am unable to find a replacement. Lowes was no help. Any ideas? Thank you

ANSWER:
Harbor Breeze is a Lowes brand and no one else has access to replacement parts for their fans. If they cannot help you, then you will likely be in the market for a new fan. Broken glass is a common demise for fans purchased from mass merchants and home centers. I would suggest you make your next purchase from a dealer who specializes in ceiling fans so you do not suffer the same experience again.






Montecarlo
5CY60
3643. #4815 Posted: 4/21/2008 3:02:13 PM | View page where question was posted

QUESTION:
what is the longest down rod I can use ( I have a 27 foot vaulted ceiling. Can you give me a link to optional light kits. Thanks

ANSWER:
You can purchase a downrod coupler to connect any two downrds together. So, ultimately, you can use two 72" downrods and a downrod coupler for a total of 12 feet, which will bring your fan down to a reasonable level. To view the light fixture options, simply click on the tab above the fan picture that says Lights. This will display all of the compatable light fixture options that will match the finish of the fan...or, simply give us a call and we will gladly make sure you get all the info you need.





3644. #4814 Posted: 4/21/2008 2:46:02 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Have a Harbor Breeze Fan(Model YU-C52CF). Low & med. speeds work, high will not. Can this be repaired?

ANSWER:
You will need to contact Lowes to see if they can help you. Harbor Breeze is their own brand, so we do not have access to any parts or repair info for their products. However, it sounds to me like you either have a capacitor that is going bad or the motor itself is going out. Your problem is not uncommon with fans sold at home centers since they tend to use less expensive parts that are not very reliable. Do you notice an unusual electrical smell coming from the fan?





3645. #4812 Posted: 4/21/2008 1:04:04 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I have the 52" Baja Harbor Breeze fan #47683 - I have a broken fan blade. I would like to purchase some additional blades.

ANSWER:
You will need to go back to Lowes to see if they will help you. Harbor Breeze is their brand and no one else has access to parts. I would not be surprised if you find out that they cannot replace the blade. Broken blades are a common reason why people end up replacing entire ceiling fans purchased from home centers. It is not uncommon that they do not import replacement blades when the fans are shipped from China or Taiwan. Just another reason their fans cost less than higher quality brands like those you see on our site.





3646. #4811 Posted: 4/21/2008 12:27:14 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I have 2 harbor breeze remote controls model # uc7082t for 2 different ceiling fans. Is there a way to set the dipswitches so that when i turn one fan on it does not affect the other one. Thanks

ANSWER:
There should be...at least any remote control fan that we carry will have that ability. However, since Harbor Breeze fans are sold only at Lowes, you will need to ask them if it is possible with their fans...and if so, how to accomplish the task. Generally speaking, you will be looking for a receiver somewhere inside the fan. It will be in the canopy, inside the motor casing, or in the bottom cap of the fan. If you can find the receiver, look for the dip switches. If you find them, simply change the dip switches on the receiver and transmitter of one of the fans. The dip switches for the transmitter are usually located inside the battery compartment...although, again, I am not certain with your fan.





3647. #4810 Posted: 4/21/2008 11:26:28 AM | View page where question was posted

QUESTION:
i have an area 15 by 12 with a ceiling of about 8foot high. i need a fan that will give me the most movement of air.

ANSWER:
Look for any fan on our site with an airflow rating of 5. If you cannot afford fans with this rating, then look step down one level to fans rated at 4. It should be no surprise to you that better fans will move more air and will cost more money. For more details about this, read our page that describes which fans are best. It will explain our airflow ratings in more detail and help you know what to look for. Here is a link:

Which fans are best?





3648. #4809 Posted: 4/21/2008 11:01:32 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I have an application calling for (6) Wet Location fans to be installed on the structure of an open air patio. I cannot find a listed fan box for a weatherproof location. The canopy on a fan is typically 4 3/4" to 5". The inspector here is tough. What do I do?

ANSWER:
Congratulations, you have stumped the expert. I am going to need to present your question to several of our ceiling fan manufacturers technicians to see what the general concensus is. Unfortunately, every city has their own requirements, so what I find out may not be suitable for your inspector. It may take me a day or two to get an appropriate answer for you, so in the meantime, can you tell me what brand and model of fans are you planning on installing...it could make a difference on the requirements. Do you already have the fans or are you still deciding on what to purchase?





3649. #4808 Posted: 4/21/2008 10:33:50 AM | View page where question was posted

QUESTION:
the picture for this is not working. could you possibly send me a picture?

ANSWER:
Well, the fan that you have in question is discontinued...which could explain why the picture is not working...although it did work for me. Actually, the fan was presented to us at the latest ceiling fan market, but it never actually made it to production...so you cannot purchase it anywhere. Here is a link directly to the image anyway: http://www.hansenwholesale.com/images/minka/fans/f512-wh-rd-500.jpg





3650. #4807 Posted: 4/21/2008 10:00:35 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I am trying to locate an elctronic florescent ballast from Rhine electronic Co. model number RB CHD 40....I can't seem locate this item anywhere, Rhine Comp[any is from china and they do not allow on-line orders. Please help.

ANSWER:
Sorry, we cannot help either. I would suggest simply replacing the light fixture...they are generally not very expensive.





3651. #4806 Posted: 4/21/2008 9:13:44 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Best fan (& best air circulation) for small bedroom? 9'10" x 14' 3" with 7'6" ceiling. Minka Air Concept II, or Hunter Hugger fans? 44" or 52"? Fan placement is in walking area of bedroom. Thanks. Marian

ANSWER:
Definately the Minka Aire Concept II fans in 52". Even better, use the Minka Aire Concept II Wet rated outdoor fan...it actually has a more powerful motor. If the ceiling is white, use the white model as it will blend with the ceiling and appear smaller, yet give you the most air.

Here is a link: Minka Aire Concept II Wet in White






Minka Aire
F574
3652. #4805 Posted: 4/21/2008 8:05:36 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Can the minka aire concept wet ii be installed in an uncovered arbor, where it will be exposed to all weather elements, including rain?

ANSWER:
Absolutely....all ceiling fans that are Wet rated can be installed in locations that are not protected from rain and are exposed directly to the elements. Uncovered arbors, pergolas, gazebos, patios and the like.





3653. #4804 Posted: 4/21/2008 12:30:29 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I have a 12'X 12' covered but not enclosed( yet)patio,with two open walls.Can I have this model fan?

ANSWER:
Yes, you most certainly can. Any ceiling fan that is Damp rated or Wet rated can be installed where an area is covered...even if it is open on all 4 sides. The Fanimation Escalade is Damp rated, so it meets the necessary specification for your patio.





3654. #4803 Posted: 4/20/2008 8:54:58 PM | View page where question was posted

QUESTION:
do all your brass outside lights tarnish?

ANSWER:
Do not let anyone fool you...because all brass fixtures will eventually tarnish, whether indoors or outdoors. The highest quality (usually most expensive) brass fixtures will simply go much longer without tarnishing. If you are located in a coastal area near the ocean, it will speed up the process. We have too many brass fixtures for me to address in this forum, so I suggest you call us to discuss your needs and concerns further.





3655. #4802 Posted: 4/20/2008 8:35:55 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Can smaller fan blades be put on any ceiling fan?

ANSWER:
Not on just any ceiling fan. Not only do the blades need to be designed to fit onto the fan, the fan needs to be designed to operate at a higher RPM. Smaller blades put less drag on the motor, which makes it spin faster. If you put smaller blades on a fan that has a cheap motor, you might just burn it up. Please give us a call and we will be glad to help you find the right size fan for your needs.





3656. #4800 Posted: 4/20/2008 8:15:32 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I have a Hunter Grand Lodge ceiling fan. For 1 week I had no issues with the remote. Now there are times when the fan just turns on without any reason. In addition, sometimes the fan and light turn on. What could be causing this and how can I resolve? Thanks

ANSWER:
Usually it is another remote device either in your home or a neighbors. My suggestion would be to change the dip switch settings in the transmitter and receiver and see if it solves your problem. This takes care of it most of the time.





3657. #4799 Posted: 4/20/2008 7:37:16 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I bought 2 Hampton Bay Ceiling fans, SKU 654-451, for my 2 extra bedrooms. I thought they came with a light kit but I was wrong. There are no dimentions for a kit or suggestions as to which kits will fit these fans I bought. Can you help?

ANSWER:
Hampton Bay fans are sold only by Home Depot, so you will need to go back there to see if the fan even accepts a light fixture. If it does, you will be limited to the small selection of kits they offer. However, you may wish to reconsider your purchase. Without going into details, I would simply suggest you read the many comments posted on our site regarding Hampton Bay fans.

Here is a link: Hampton Bay Ceiling Fan Comments






Minka Aire
F701
3658. #4798 Posted: 4/20/2008 6:11:20 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is this Delano F701-DRB available in flushmount or do we need to use the downrod?

ANSWER:
This particular Delano fan is not available as a Hugger. However, Minka Aire has just introduced a new Delano II model, which is the hugger version of this fan.

You can check it out using this link: Minka Aire Delano II Hugger





3659. #4797 Posted: 4/20/2008 5:07:23 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Can I install this fan in a pergola outside. the cover have 2" X 2" not full covered.

ANSWER:
Yes you can....The Minka Aire Concept II Wet fan is rated for wet locations, which means it can be installed in un covered applications where it will be exposed directly to rain.





3660. #4796 Posted: 4/20/2008 2:12:01 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Are there any other blade colors available for this fan?

ANSWER:
Certainly. You can choose from many different blade finishes for the Concord Capetown ceiling fans. Just click on the tab above the fan that says blades and you will see them.






Modern Fan
AUR
3661. #4795 Posted: 4/20/2008 2:09:06 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is this fan available as a non 3 wire option either through the use of a two wire wall control or remote option.

ANSWER:
Yes it is. You can choose a 2 wire wall control or a hand held remote control. These items were not showing on our site at the time you visited, so we correct the problem. If you reload the page then click on the tab above the fan that says Controls, you will see them. Or, just give us a call and we will make sure you get just what you need.





3662. #4794 Posted: 4/20/2008 10:31:06 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Concerning Hampton Bay Model 52-CL with light kit. My house is wired to turn on the fan with one wall switch and the fan with a second wall switch. The instructions address wiring to one switch only. The instructions say to attach blue and black wire from the fan to the hot wire from the load side of one switch. Is the blue wire the connection to the light kit?

ANSWER:
Yes, the black wire is power to the fan motor and the blue wire is power to the lights...at least that is the way most fan manufacturers wire their pull chain style fans. Keep in mind that Hampton Bay is a Home Depot brand, so ultimately they should be answering your question.





3663. #4792 Posted: 4/20/2008 8:34:24 AM | View page where question was posted

QUESTION:
i have a 52" ceiling fan with remote control i just turn the light on by remote i heard a click when i push the button at the same time my bulb blew out put new one in the light works but not the remote what could it be

ANSWER:
What brand and model of fan are you referring to? Also, I am confused...you say the lights work, but not the remote. You mean the remote for the lights or for the fan or both? Please clarify. Ultimately, it sounds like the receiver inside the fan shorted out when the bulb blew...but without knowing more about your fan, I could be wrong.






Emerson
CF755
3664. #4791 Posted: 4/20/2008 8:32:55 AM | View page where question was posted

QUESTION:
What is the difference between the Emerson light fixture model EM-LK52 and the EM-52F. Thanks

ANSWER:
Good question. The F stands for Fluorescent, so the LK52F is the new fluorescent light fixture and the LK52 is incandescent. Sorry for the confusion, we will update our site to include this information as soon as possible.





3665. #4790 Posted: 4/20/2008 8:14:49 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Hi. Do you know where I could buy a replacement remote control for my Aloha Breeze Tower Fan?

ANSWER:
Aloha Breeze fans are mass produced in China and are a low end product normally sold at places like Walmart, BigLots and K-Mart. Not the kind of places you would expect to offer replacement parts. My guess is you will be hard pressed to find what you need.





3666. #4788 Posted: 4/19/2008 4:20:38 PM | View page where question was posted

QUESTION:
this is some information i was given. i was having trouble locating the bracket to the hampton bay ceiling fans that were in the house i purchased. i contacted the customer service department at home depot at 877-527-0313. You will need the UPC number it's usually at the top of the motor housing on hampton bay ceiling fans. they put me in touch with the vendor that make the fan and in turn i got the part i needed.

ANSWER:
I am happy to learn that you were able to resolve your issue with your Hampton Bay ceiling fans. Thank you for sharing this information with us. We have been given many phone numbers in the past...some have worked and others have not. I am sure many of our visitors who have had problems with fans they bought at Home Depot will give this one a try.





3667. #4784 Posted: 4/19/2008 10:30:21 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I've been comparison shopping for this particular model, although you claim best prices, your price is by far the most expensive on this( and many other models)I found this exact model for $206.59-more than $100.00 less on another web site. You are not instilling much confidence in me to use your site...

ANSWER:
Give us a call and we will gladly explain our pricing policy as well as our 120 day lowest price guarantee. In most cases, we will match or beat lower prices...which is why at the top of every one of our web pages there is a note that says "Call for Guaranteed Lowest Prices!". We have been selling ceiling fans online longer than any other company...over 11 years now, and we are offer the most excellent customer service and product knowledge. This, combined with our Price Guarantee is why most people buy their fans online from us. We hope to hear from you.





3668. #4783 Posted: 4/19/2008 9:08:02 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I just bought a hampton bay celing fan from a garage sell it came with a one inch od down rod. At home depot all they had were 3/4 inch od down rods. Is that a special item that needs to be bought from a catologe.

ANSWER:
You will need to ask someone at Home Depot since Hampton Bay ceiling fans are sold only by Home Depot. We do not have access to any information or specifications for their fans since it is their own brand.





3669. #4782 Posted: 4/18/2008 9:13:57 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Does this fan need to be mounted to the floor or can it stand alone without any fear on tipping? I have a 3 and 5 yr old and it's a concern for me. Thank you.

ANSWER:
Although the Fanimation Torrento Pole mounted fan is quite substantial (it weighs about 75lbs), you do need to mount it to the floor in order for it to be safe. Here is a link to the installation manual which will show you how to accomplish this:

Fanimation Torrento Installation Manual





3670. #4779 Posted: 4/18/2008 10:10:03 AM | View page where question was posted

QUESTION:
i bought a harbor breeze fan and want a ceiling light with the same copperstone finish to match it because they are only 3 feet from each other. Lowes does not carry any lights that match. Does harbor breeze make any ceiling lights or only fans? If I cant get something to match I will have to return it

ANSWER:
Harbor Breeze is the house brand of ceiling fans for Lowes. In other words, it is their brand. Since Lowes does not have the factory in China that makes their fans also produce lighting fixtures for them, there are no fixtures to match. As a matter of fact, there are very few ceiling fan manufacturers who also produce lighting, so your options are going to be very limited. You will need to talk to someone like us who can supply what you need since we carry most of the brands that produce both fans and matching lighting fixtures. Just give us a call and we will gladly help you find what you need.





3671. #4778 Posted: 4/18/2008 10:03:35 AM | View page where question was posted

QUESTION:
model#AC-5520D harbor breeze ceiling fan,could a solid state wireless remote be used on this model fan?

ANSWER:
Well, since Harbor Breeze fans are sold only by Lowes, you will need to ask them. We do not have any information regarding their product specifications or options. You will also find that, unlike us, Lowes has very few options from which to choose.





3672. #4777 Posted: 4/18/2008 7:20:46 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Thanks for thesee Q& As on your web site- very helpful

ANSWER:
Thank you very much...glad to hear that there are people out there reading them since it does take a lot of effort to manage.






Minka Aire
F574
3673. #4776 Posted: 4/18/2008 6:54:16 AM | View page where question was posted

QUESTION:
can you get this fan in a 42 inch

ANSWER:
The Concept II Wet ceiling fan is only available in a 52 inch version. The indoor models are available in 44 inch...if you are planning to use it indoors. We do have some similar fans that come in smaller sizes than this. Please give us a call and we will gladly share many options with you. One would be the Modern Fan Company Altus Hugger. We can special order smaller blades for that fan as well as others.

Altus Hugger from Modern Fan Company





3674. #4773 Posted: 4/17/2008 4:13:59 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Does this fan operate on 240v in Australia?

ANSWER:
No it does not. The only major brands offering fans in 220V for export right now are Fanimation, Modern Fan Company and Hunter. You mentioned 240V, if this is the correct voltage that you need, not even 220V fans will operate with your power source. However, we have shipped quite a few fans to Australia...and those were using 220V. Why do you need 240V if I might ask?





3675. #4772 Posted: 4/17/2008 3:12:12 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I am thinking of purchasing the new harbor breeze 69' airspan ceiling fan with the two blades. I love the look, but am worried about the amount of airflow that will be coming from the fans. I live in a very warm area and am looking for some great airflow. Any advice on this product or a similar styled product by a different vendor?

ANSWER:
Harbor Breeze fans are sold only by Lowes. It is their house brand. So I cannot speak directly about the performance of 69" Airspan model. However, I can say that over 50% of the questions that I get are from people who are having problems with a Harbor Breeze ceiling fan, which will pretty much tell you what I think of the brand. I would suggest that you look at our selection of similar dual head fans. They are much more expensive, but offer great performance and are superior quality.

Here is a link: Dual Head Ceiling Fans





3676. #4771 Posted: 4/17/2008 1:53:52 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I need to order a 3" downrod - where can I find them? I need a total of 3.

ANSWER:
We will need to know the brand and model of fan that you need downrods for...they are not necessarily interchangable between brands. Please call us.






Minka Aire
F803
3677. #4769 Posted: 4/17/2008 12:14:24 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Is it possible to get this fan with 220 volt, since I am living in Germany? Would you ship, and if so, how much would it be? Thanks for your time!

ANSWER:
No, Minka Aire does not make any of the fans you see on our site in 220 volt versions. The only brands that do are Modern Fan Company, Fanimation and Hunter. You will find that Modern Fan Company and Fanimation both have some contemporary designs that are absolutely wunderbar. Take a look at them, then give us a call (or email) and we will gladly let you know which of the models you like are available in 220 volt.





3678. #4768 Posted: 4/17/2008 11:04:35 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I bought a condo with a Temco non-vented fireplace. Model # AD29NBR A (18" log). Several of of the logs are missing. I would like to replace these, without having to buy the whole new grate and gas firebox. Can you offer any help?

ANSWER:
You cannot simply replace broken logs for a ventless gas log set unless you are replacing them with the exact same logs that originally came with the set. The logs must match the burner system exactly, otherwise...if the flame hits the logs in a way that was not intended, the gas may not burn completely and your fireplace will most likely begin emitting carbon monoxide and other toxic gases into your home. I would suggest you contact the manufacturer (who is now CFM Majestic) and ask them what you can and cannot do. We do not carry any Temco products, so we do not have access to their specifications.





3679. #4767 Posted: 4/17/2008 9:34:58 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I came here hoping i'd find a better price on fans compared to home depot. Home Depot actually offers the exact same model fan for $45 less. I thought this was the place to get the "absolute lowest prices in ceiling fans". That's disappointing.

ANSWER:
Well, just give us a call. We will normally match or beat any competitors price...which is why at the top of every web page it says "Call for Guaranteed Lowest Prices".






Minka Aire
F574
3680. #4766 Posted: 4/17/2008 4:53:35 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I notice that this fan is not energy star qualified. I like the fact that it has a 188mm motor but can you tell me how close it is to being "energy star" or as an alternative, what the operating costs would be? Thank you

ANSWER:
Each brand of fans only chooses a few models from their line to be tested for Energy Star Qualification. These testing procedures are quite costly, so they are not performed on the entire product line. The qualification has to do with the amount of AMPS the fan uses per CFM of air moved on each of the speeds. Since Minka Aire has not tested this fan for CFMs, it is not possible to answer your question precisely. I can say that the motor would most likely qualify as Energy Star if it were tested since it is very similar to other Energy Star fans. However, it is not just the efficiency of the motor that the EPA considers. The light fixture is equally of concern...and in most cases, of more concern. Since the light fixture of the Concept fan uses a 100W halogen bulb, the fan would not meet the standards of the Energy Star simply because of the wattage of the light is too high...which by the way, draws more amps than the motor does when it is on high speed. Ultimately, if you install this fan without the light fixture, it will likely cost you less than 3 cents per hour just to operate the fan...which is about the same as an Energy Star fan.





3681. #4765 Posted: 4/16/2008 4:18:26 PM | View page where question was posted

QUESTION:
how do i change the the light in this model F574-BNW,Minka Aire Concept II 52 Wet

ANSWER:
Simply push up slightly on the glass while twisting it counter clockwise about 1/4 turn. It should drop out at that point, so be careful.






Minka Aire
F547
3682. #4763 Posted: 4/16/2008 11:34:00 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Does this fan work with a remote control unit

ANSWER:
Yes it does. You can purchase a remote control separately. To see the control options, simply click on the tab that says Controls located above the large picture of the fan...or just give us a call and we will be happy to make sure you get what you need.





3683. #4761 Posted: 4/16/2008 7:30:54 AM | View page where question was posted

QUESTION:
INSTRUCTIONS FOR HARBOR BREEZE CEILING FAN

ANSWER:
You will need to contact Lowes since Harbor Breeze is their brand and no one else has access to their instruction manuals.





3684. #4760 Posted: 4/15/2008 8:36:05 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Trying to identify the manufacturer. Need manual. Model 52 1987 Serial 022971 5A0 0090 Made in Taiwan Has five blades, five lights,

ANSWER:
Most fans made in Taiwan may not have a particular manufacturer indicated anywhere on the fan, so your quest is most likely futile. Fans like yours are generally imported by mass merchants like walmart or K-mart and may be may by any number of factories in China or Taiwan at any given time depending on who is awarded the contract for the next batch. Fans of any value or quality will have the name of the manufacturer clearly indicated on a label on the top of the fan...if not with some type of logo on the fan body itself. Keep in mind that a quality brand wants their name to be known, where cheaper brands would not. Might I ask what it is you are attempting to accomplish?





3685. #4759 Posted: 4/15/2008 2:15:37 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Question: When I select a light fixture, does your order system automatically match the finish to the fan finish selected? Thanks

ANSWER:
Yes it does. If you notice the last two or three characters of the fan model will generally be the same as the light fixture...which is the finish code. Although some of the bowl style light fixtures do not necessarily need to match the finish fan since there is little or no exposed hardware, so the code may not match or may not be there at all in those cases. Regardless, only matching fixtures will show.





3686. #4757 Posted: 4/15/2008 12:33:06 PM | View page where question was posted

QUESTION:
The number listed on your web site is not a customer number for harbor breeze, please correct

ANSWER:
Which number are you referring to?





3687. #4756 Posted: 4/15/2008 12:30:17 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Bought four ceiling fan/lights w/remote. One missing, how do we replace

ANSWER:
What brand and model fan are you referring to...how old are they and where did you purchase them?





3688. #4755 Posted: 4/15/2008 12:18:56 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Here's the answer to #4724 posted 4/12/08. I had the same issue - the clerk at Home Depot called Hampton Bay and gave me the contact there. She said the light kit should be available in stores after April 20th. It's SKU# is 568-978 and she sent a picture as well. Her e-mail is: tomara_maitra@homedepot.com Would you please relay this info?

ANSWER:
Thank you for the information. I will gladly post this on our site.





3689. #4754 Posted: 4/15/2008 12:06:25 PM | View page where question was posted

QUESTION:
what type of remote controller is available for the hugger 82U2D and can you offer a link to its on-line installation instructions? There will be no light fixtures ordered with this purchase. Will the WRF control work without a canopy?

ANSWER:
Casablanca does not offer a remote control option for their introductory Four Seasons hugger fan. Most hugger fans do not have remote control options because the receivers are designed to be installed in the fan canopy...and hugger fans do not have that type of installation hardware. However, there are a few hugger fans that actually come with built-in remote controls, and a couple others that can have remotes added to them. Please call us so we can show them to you and help you find the perfect fan(s) for your needs.

Here is a link to the installation manual from the Casablanca website: Casablanca Four Seasons Hugger Installation Manul





3690. #4753 Posted: 4/15/2008 11:29:09 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I currently only have a two wire source of power and want to know if I would be able to control the light and fan speed

ANSWER:
Not sure if you are saying you have two hot wires or just two wires total. Either way, it does not matter because this is a pull chain fan, which means one chain will operate the fan speeds and the other the lights...independently. And yes, you can use a single hot wire for this function. The only reason you would use two hot wires would be if you wanted to install a wall control that required two hot wires. However, many wall controls and remote controls today only require a single hot wire as well.





3691. #4751 Posted: 4/15/2008 9:56:55 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Does this fan come with a switch or remote, or do I need to order appropriate switch/remote? Thanks!

ANSWER:
Well, as stated on our site, it comes with a pull chain. If you want a remote control or wall control, you can purchase one separately. To see the options, just click on the tab above the fan that says Controls...or better yet, simply give us a call during our normal business hours and we will gladly make sure you get what you need.





3692. #4750 Posted: 4/15/2008 9:53:29 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Does the light control come with a dimmer? If not, can a dimmer be added.

ANSWER:
The Minka Aire Concept Wet location fan comes with a full function wall control, which means it includes a full range light dimmer, 3 speeds in forward and 3 speeds in reverse. You can also purchase a separate remote control transmitter that has the same features and will work by itself or in conjunction with the wall control.





3693. #4746 Posted: 4/14/2008 7:56:10 PM | View page where question was posted

QUESTION:
I bought two harbor breeze fans, my builder remove them during remolding and can't find the mounting parts. These are over $100 fans need your help.

ANSWER:
Sorry, but Harbor Breeze fans are only sold by Lowes, so you will need to see if they can help you get parts for their fans.





3694. #4743 Posted: 4/14/2008 5:16:50 PM | View page where question was posted

QUESTION:
my remote has low, med, and hi for the fan but it goes on hi no matter which button i push. it worked ok at first, but that lasted only a couple weeks. what do i need to do to correct that?

ANSWER:
Well, since you did not tell me what brand of fan you own or where you purchased it, I am going to answer blindly based on the best odds from my experience. Kind of like being a psychic I guess. Anyway, I suspect that your fan came from one of the home centers...either Home Depot or Lowes...Am I correct? I say this because this is a common problem with the type of fans they sell. So, if I am correct, take the fan back and get a refund and put that money towards a better quality product. Imagine, if you are having such problems now, you will have them later...and next time, you will not be able to return the fan. If I am incorrect, please forgive me....then let me know what brand and model fan you own as well as where you purchased it.





3695. #4739 Posted: 4/14/2008 11:48:15 AM | View page where question was posted

QUESTION:
It was the weston harbor breeze fan#273850,thats the number from the lowes reciept were I purchased it.thanks

ANSWER:
Unfortunately, since you did not reverence any previous correspondence or leave an email address, I have no way of knowing what your question is So, I can only suggest that you go back to Lowes and ask them your question since Harbor Breeze fans are their brand. I have no way of answering questions regarding Harbor Breeze fans anyway, because I do not have access to their owners manuals or any other product information.





3696. #4738 Posted: 4/14/2008 11:39:31 AM | View page where question was posted

QUESTION:
Only a wall switch comes with this fan - is there a hand held remote that is compatible? If so - which one? Also, is the item in stock - if not, what is the turnaround time? Thanks!

ANSWER:
The Minka Aire Downtown loft is a brand new fan, so at the time we published it on our site the information was incomplete. We now know that the fan is in fact compatable with a new remote control model RC212. As of this moment, we still do not have a picture of either the remote control or wall control from Minka Aire, nor do we have full details on their functionality other than we know they both in fact will reverse the fan, dim the light and offer 3 speeds in either direction. When further information becomes available, we will post it on our site. Please call us regarding the lead time for this fan since new fans like this initially become available in spurts as the first shipments arrive from over seas.





3697. #4737 Posted: 4/14/2008 11:27:02 AM | View page where question was posted

QUESTION:
I purchased this fan 3 weeks ago every time I turn it on I get a burning rubber smell,I am scared to put it on in case it causes a fire , please can you help.

ANSWER:
I am sorry, but I have no way of knowing what fan you are referring to. Can you please tell me the brand and model number of the fan as well as where you purchased it?





3698. #4736 Posted: 4/14/2008 9:47:00 AM | View page where question was posted

QUESTION:
What ceiling fan looks good (no light) and pushes the most air?

ANSWER:
Well...fortunately our site is one of the only sites online that allows you to search for fans by how much air the push....we call it our Airflow Rating. We rate our fans from 1 to 5 where 5 is the best airflow. However, since how a fan looks (style) is strictly subjective, I have no way of answering your question in full. What looks good to one person may look horrid to another. So, below is a link that will get you started because it will show only fans with an airflow rating of 5. Once you click on this link, you can further refine your search simply by clicking on the style or finish links on the left side of the page. If you use our advanced search, you can also sort the results by price. You can assume that the highest priced fans will look the best based on the fact that a good portion of the cost of making a fan has to do with the quality of the components and the additional steps taken to give the fan a high quality appearance. Ultimately, your best bet is simply to give us a call since our experts can help you determine which fan fits your needs best in just a matter of minutes.

Here is the link to fans with an airflow rating of 5





3699. #4735 Posted: 4/14/2008 9:04:36 AM | View page where question was posted

QUESTION:
What is the SKU/model number for the Hampton Bay fan that was clear with the neon blue lights? I have one that the motor never worked and not sure how to get another one.

ANSWER:
Well, since Hampton Bay fans are a Home Depot brand, you will need to either go to Home Depot or visit their website to get the answer to your question. However, my recollection is that Home Depot discontinued the particular fan that you are in search of. My guess would be that they discontinued the fan for a good reason...too many of them did not work! If you read the many postings on our website from people like yourself looking for information about Hampton Bay fans you will quickly begin to question whether it is a brand that you even want to purchase. I certainly do not recommend them for any purpose.






Minka Aire
F518
3700. #4734 Posted: 4/13/2008 9:02:16 PM | View page where question was posted

QUESTION:
Do you sell a fan like the Minka Aire Concept II 44 F518 BN that has a shorter blade span? We like the simplicity of the design and the three blades, but have a tight space for the fan. Also, can the Minka I described above be activated by a wall switch?

ANSWER:
The Minka Aire Concept II is a unique fan. The smallest size it comes in is in fact a 44" blade span...which means that the blades will extend only 22" from the center of the point of installation. This is a rather small distance...so I am curious to know what the space limiation you are dealing with actually is. As far as the wall switch, you can purchases a wall control separately (Model WC210) that will work on its own or in conjunction with the included remote control. You can view this option by clicking on the tab for Controls, which is located just above the picture of the fan. Ultimately, there is only 1 other fan that is remotely similar to the Concept that comes in a smaller blade span. That fan is the Altus Hugger made by Modern Fan Company. Although the Altus Hugger is a 52" fan, they have the option to purchase both 42" and 36" blades for it, so it might work for you depending on your limiation. How small of a fan do you need? What is the actual space limitation that you are referring to? I will be happy to make a further recommendation if you get back to me on this.

In the meantime, here is a link to the Modern Fan Company Altus Hugger. To order the fan with smaller blades, just give us a call.





All Questions and Answers

Specific Topics

Ceiling Fans

Lighting

Gas Logs

Fireplace Accessories

Barbecues

Other Topics

Have a Question?
Ask The Expert...
500 characters max:  
*Name:
*Email:
Phone:

Your information is kept private.

Back 1
Next Page
Connect With Hansen Wholesale
Hansen Wholesale on Facebook Hansen Wholesale on Twitter Hansen Wholesale on YouTube Hansen Wholesale at LinkedIn Hansen Wholesale on Pinterest Hansen Wholesale on Google Plus Hansen Wholesale on Houzz

Now accepting PayPal

Join our Mailing List

Receive our weekly newsletter and special offers that are exclusively available to our subscribers.

First Name Preferred Format: HTML Plain Text
Last Name
Email Address*
Verify Email Address*
  
Energy Star Ceiling Fans and Lighting Energy Star Products Energy Star Ceiling Fans Energy Star Lighting
Ceiling Fans - Lighting - Remodeling and Home Design

Consumer Sales
Product Info and Ordering
Phone: 1-800-201-1193
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Information Request
(PST) Mon-Fri: 7am-6pm | Sat: 7am-5pm | Sun: 9am-5pm

Customer Service
Questions About Pending Orders
Phone: 1-800-607-2665
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Customer Service
Hours: Mon-Fri: 7am-5pm (PST)

Trade/Resale Accounts
Resale, Contractors, Etc.
Phone: 1-800-365-3267
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Information Request
Hours: Mon-Fri: 8:30am-4:30pm (PST)

Terms/Conditions/Privacy
About Us
Ceiling Fan Blog
Gas Log Blog
Lighting Blog

Corporate Mailing Address and Warehouse
Hansen Wholesale 11132 Winners Circle Suite 100, Los Alamitos, CA 90720

Thanks for choosing Hansen Wholesale
Copyright 1994-2017 Hansen Wholesale

The End