For Best Price
Call: 1-800-201-1193
 
Products Navigation Menu Ceiling Fans Guaranteed Lowest Prices All types of Lighting for your home Fireplace Gas Logs Fireplace decor, screens and accessories Firemagic Barbecues Furniture and Decor
Hansen Wholesale on Facebook Hansen Wholesale on Twitter Hansen Wholesale on YouTube Hansen Wholesale at LinkedIn Hansen Wholesale on Pinterest Hansen Wholesale on Google Plus Hansen Wholesale on Houzz
The Most Efficient Ceiling Fans
???
Now accepting PayPal
Tell us your Ceiling Fan ideas!
Bookmark this page!
Ceiling Fans Home / Light Fixtures / Tommy Bahama /

Tommy Bahama Ceiling Fan Light Fixtures and light kits

Sorry: There are no results for your search




Main Fixture Search




Shop by Fixture Type
Shop by Fixture Brand
Important Note:
We will not accept returns for individually purchased light fixtures and are not responsible for knowing whether or not any fixture will fit onto or match the finish of your fan.

For questions call:
1-800-201-1193

Have a Question About Something on This Page? Ask an Expert!

Talk To A Live Expert!
Call: 1-800-201-1193

or...Ask Your Questions Here!
(500 characters max)

*Name: 
*Email:  
Phone:  
Your information is kept private. Leave your phone# if you wish to speak directly to an expert (recommended)!

(We only respond to questions about brands that we sell)

Answers to Recent Ceiling Fans Questions Posted To This Page
  1. Question #8702 - Posted: 8/31/2010 5:07:41 PM

    Ceiling Fans Question - Tommy Bahama Model TB-TB301MAB

    View  model TB-TB301MAB
    TB-TB301MAB - http://www.hansenwholesale.com/ceilingfans/tommybahama/model.asp?ProdNo=TB-TB301MAB

    QUESTION: Are the Tommy Bahama Fans availble for a voltage of 230V ? Do you deliver to Germany? Thank you!

    ANSWER: Tommy Bahama does not make any of their ceiling fans for any voltage other than 120, so they are not available for export to Germany.

  2. Question #8350 - Posted: 7/1/2010 1:37:16 AM

    Ceiling Fans Question - Tommy Bahama Model TB-TB344CW

    View  model TB-TB344CW
    TB-TB344CW - http://www.hansenwholesale.com/ceilingfans/tommybahama/model.asp?ProdNo=TB-TB344CW

    QUESTION: are these blades adptable to any 52 inch fan? Ihave a fan and would like to change out the blades with yours.

    ANSWER: The blades for all Tommy Bahama ceiling fans are designed specifically for their fans and will not likely work on any other brand of ceiling fans. Most fan blades are not interchangeable between brands...and often between models of a brand. If you own one of the ceiling fans you see on our website, then take a look at the blade options that are available for that fan.

  3. Question #8136 - Posted: 5/9/2010 11:36:15 PM

    Ceiling Fans Question - Tommy Bahama Model TB-TB344DBZ

    View  model TB-TB344DBZ
    TB-TB344DBZ - http://www.hansenwholesale.com/ceilingfans/tommybahama/model.asp?ProdNo=TB-TB344DBZ

    QUESTION: What buying recommendation would you make on a covered porch outdoor ceiling that may be subjected to 60 mph winds. We are looking at a tropical look. thanks, Jason

    ANSWER: Not many outdoor ceiling fans are built to handle 60 mph wind speeds, especially if there are gusts that exceed that wind speed. So if you are truly set on a tropical style ceiling fan, the Tommy Bahama fans are probably your best choice since they have more substantial blade holders than most other brands. However, I would be prepared to remove the blades from the fan before you expect high winds, otherwise there still remains the potential that they can break off at the point where the blades are attached to the fan. If you are most concerned about buying a fan that can truly handle high winds and are willing to forgo the tropical theme, I would suggest taking a look at the Concept I and Concept II ceiling fans from Minka Aire which have blades that are directly inserted into the motor housing instead of being attached with blade holders. Outdoor ceiling fans such as the Concept fair the best in extremely high winds. Here are links to the Minka Aire: Concept I Wet and Concept II Wet Ceiling Fans.

  4. Question #7680 - Posted: 2/23/2010 5:22:27 PM

    Ceiling Fans Question - Tommy Bahama Model TB306MAB

    View  model TB306MAB
    TB306MAB - http://www.hansenwholesale.com/ceilingfans/tommybahama/model.asp?ProdNo=TB306MAB

    QUESTION: Can you obtain the replacement glass globe for this fan, TB306MAB? If so, how much shipped to Palm Coast FL 32137?

    ANSWER: Yes we can...however I do not quote prices in this forum since prices change over time and any prices I post here will confuse future visitors. One of our customer service representatives will call you or email to give you a price.

  5. Question #7539 - Posted: 1/24/2010 7:37:38 PM

    Ceiling Fans Question - Tommy Bahama Model TB306MAB

    View  model TB306MAB
    TB306MAB - http://www.hansenwholesale.com/ceilingfans/tommybahama/model.asp?ProdNo=TB306MAB

    QUESTION: Was wondering how bright the 50 watt halogen light is? Looking for a fan - light combo for the morning room. 50 watts is less than most ceiling fan lights but was wondering if the fact the light is halogen based makes it brighter? Thanks Brian

    ANSWER: Halogen lights are brighter than incandescent lights. However, the lighting in this fan is meant to be accent lighting and will illuminate the vicinity beneath the fan, but should not expect the light to be used as the sole source of light in the room.

  6. Question #7538 - Posted: 1/24/2010 7:34:03 PM

    Ceiling Fans Question - Tommy Bahama Model TB-TB308DBZ

    View  model TB-TB308DBZ
    TB-TB308DBZ - http://www.hansenwholesale.com/ceilingfans/tommybahama/model.asp?ProdNo=TB-TB308DBZ

    QUESTION: Are the up-lights and down lights controlled simultaneously by the same dimmer on the remote? Can the be adjusted individually? Can one be on and the other off? What is the smallest down rod this fan can use? Thanks again Brian

    ANSWER: The Tommy Bahama Cabana ceiling fan control does in fact control the uplight and downlight independently. The standard downrod that ships with the fan is 6" long, which is the shortest downrod you can use. The hardware that comes with the fan (including the standard downrod) is designed for standard ceilings that are 8 to 9 feet high.

  7. Question #6441 - Posted: 8/30/2008 7:37:41 PM

    Ceiling Fans Question - Tommy Bahama Model TB-TB365CW

    View  model TB-TB365CW
    TB-TB365CW - http://www.hansenwholesale.com/ceilingfans/tommybahama/model.asp?ProdNo=TB-TB365CW

    QUESTION: Is the airflow still a 5 with the narrow medium antique blades. How about with the tropical blades ? Or is the airflow best with the pineapple lane with standard looking wood blades? I prefer the lookd of the tropical blades or narrow antique blades, but need really high airflow.

    ANSWER: The airflow is best with the traditional style normal looking blades. The long carved blades are second best and the palm style or wide oval shaped blades will perform the least. Since the fans are not tested with anything other than the standard blades, it is hard to give the others any type of rating. However, I will go out on a limb and say that the long carved blades would be 4 and the oval style blades would be 3.

  8. Question #6440 - Posted: 8/30/2008 7:33:43 PM

    Ceiling Fans Question - Tommy Bahama Model TB-TB346CW

    View  model TB-TB346CW
    TB-TB346CW - http://www.hansenwholesale.com/ceilingfans/tommybahama/model.asp?ProdNo=TB-TB346CW

    QUESTION: Is the airflow rating really a 5 with the bamboo or rattan blades, or is there better airflow with the wood blades. I have a large hot room. Although I love the rattan blades, if the wood move more air, I will get the wood. THanks,

    ANSWER: The wood blades will definitely move more air than the rattan blades.

  9. Question #6250 - Posted: 8/15/2008 3:14:26 PM

    Ceiling Fans Question - Tommy Bahama Model TB-TB307TK

    View  model TB-TB307TK
    TB-TB307TK - http://www.hansenwholesale.com/ceilingfans/tommybahama/model.asp?ProdNo=TB-TB307TK

    QUESTION: Are the lights (controlled via the remote) dimmable?

    ANSWER: Yes they are. The uplight and downlight are dimmable separately.

  10. Question #5917 - Posted: 7/20/2008 8:27:46 AM

    Ceiling Fans Question - Tommy Bahama Model TB-TB344CW

    View  model TB-TB344CW
    TB-TB344CW - http://www.hansenwholesale.com/ceilingfans/tommybahama/model.asp?ProdNo=TB-TB344CW

    QUESTION: Is there any concern with cutting the down rod (and re-drilling the set-pin hole) of either the TB-TB344CC or TB-TB344CW? While I know that other flush mount fans exist I would like to use one of these fans. Obviously if a flush mount kit exists I would use that instead.

    ANSWER: The Bahama Breezes Ceiling from Tommy Bahama is designed to be installed on an 8 foot ceiling with the short downrod that comes with the fan. If your ceiling is not lower than 8 feet, then you should have no problem using this fan as is. Ceiling fans like this that have high performance motors should not be installed with the blades any closer to the ceiling than the minimum height provided by the standard downrod. The reason for this is because when you get the blades an inch or two closer to the ceiling, the air no longer flows natrually around the blades and can potentially begin to bounce up and down instead of going around. This can cause the fan to wobble or vibrate, as well as lose performance. Manufacturers of hugger fans generally overcome this issue by decreasing the size of the motor and flattening out the blades so that the fan does not move as much air. So, basically, most hugger fans will provide inferior performance. The most height you will save by cutting the downrod is about 1 1/2 inches, which is likely not enough to make a difference. Keeping these things in mind, I would not recommend cuttig the downrod. If your ceiling is in fact lower than 8 feet, then I would suggest looking at a different fan. How high is your ceiling?


Energy Star Ceiling Fans and Lighting Energy Star Products Energy Star Ceiling Fans Energy Star Lighting
Ceiling Fans - Lighting - Remodeling and Home Design

Consumer Sales
Product Info and Ordering
Phone: 1-800-201-1193
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Information Request
Mon-Fri 7am-6pm, Sat 7am-5pm, Sun 8am-6pm (PST)

Customer Service
Questions About Pending Orders
Phone: 1-800-607-2665
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Customer Service
Hours: Mon-Fri: 7am-5pm (PST)

Trade/Resale Accounts
Resale, Contractors, Etc.
Phone: 1-800-365-3267
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Information Request
Hours: Mon-Fri: 8:30am-4:30pm (PST)

Terms/Conditions/Privacy
About Us
Ceiling Fan Blog

Corporate Mailing Address and Warehouse
Hansen Wholesale 11132 Winners Circle Suite 100, Los Alamitos, CA 90720

Thanks for choosing Hansen Wholesale
Copyright 1994-2014 Hansen Wholesale

The End