Advantages of Shopping at Hansen Wholesale
Products Navigation Menu Ceiling Fans Guaranteed Lowest Prices All types of Lighting for your home Fireplace Gas Logs Fireplace decor, screens and accessories Firemagic Barbecues Furniture and Decor
Hansen Wholesale on Facebook Hansen Wholesale on Twitter Hansen Wholesale on YouTube Hansen Wholesale at LinkedIn Hansen Wholesale on Pinterest Hansen Wholesale on Google Plus Hansen Wholesale on Houzz
The Most Efficient Ceiling Fans
The Most Efficient Ceiling FansGet a FREE Ceiling Fan! | Testimonials/Reviews
Tell us your Ceiling Fan ideas!
Bookmark this page!

Ceiling Fans Home / Ceiling Fan Finishes

Ceiling Fan Finishes

A great way to search for your ceiling fan is by the finish of the motor housing. So we have grouped all of our fans by finish to make it easier for you to find your ceiling fans in this manner. These groups of finishes are somewhat broad so you will find many variations of ceiling fan motor finishes within each group. If you are trying to match the finish of other items in your home, please keep in mind that every computer monitor displays color differently, so what you see on your screen may not be a perfect representation of the actual finish. Our ceiling fan experts will be more than happy to help describe the subtle differences between each finish so you can decide what's best for you.

Antique Brass Ceiling Fans
Antique Brass

97 Ceiling Fans
Black, Gray or Iron Ceiling Fans

200 Ceiling Fans
Polished Brass Ceiling Fans
Brass or Gold

42 Ceiling Fans
Bronze Ceiling Fans
Bronze Tones

1025 Ceiling Fans
Brushed Nickel and Chrome Ceiling Fans

742 Ceiling Fans
Pewter Ceiling Fans

170 Ceiling Fans
Colored Ceiling Fans
Painted Colors

46 Ceiling Fans
Copper Ceiling Fans

30 Ceiling Fans
Rustic Ceiling Fans

46 Ceiling Fans
Wood Ceiling Fans
Wood Like

59 Ceiling Fans
White Ceiling Fans

522 Ceiling Fans
Off White Ceiling Fans
Off White/Beige

84 Ceiling Fans
Have a Question About Something on This Page? Ask an Expert!
Ask Your Questions Here!
(500 characters max)

Your information is kept private. Leave your phone# if you wish to speak directly to an expert (recommended)!

(We only respond to questions about brands that we sell)

Answers to Recent Ceiling Fans Questions Posted To This Page
  1. Question #9509 - Posted: 10/1/2015 4:43:21 PM

    Ceiling Fans Question - Emerson Model CF788VNB-72

    View  model CF788VNB-72
    CF788VNB-72 -

    QUESTION: I am looking at the Emerson Carrera Grande Eco 72 (DC Motor) Ceiling Fan Model CF788VNB, however regarding fan blades for an outdoor-damp location, would these blades tend to warp over a few years in a humid environment? I have had many outdoor fans, and they almost all end up with warped blades over time. Do you offer blades that would be less prone to warping, or are these already "resistant"? thanks!

    ANSWER: When you click on the orange button for blades, look for blades that say "(Outdoor Damp)". Emerson specially makes the damp rated blades from solid hardwood (instead of cheap plywood) that is treated to resist cracking and warping from being outside. They will hold up much better than what you have experienced and are in fact rated for use in outdoor damp locations by the manufacturer.

  2. Question #9508 - Posted: 10/1/2015 4:37:34 PM

    Ceiling Fans Question

    QUESTION: I just bought a house with a Halsey ceiling fan and I want to add a light to it. The universal light kit only works sometimes! Where can I find Halsey light kits to fit models HC-HP and HG models?

    ANSWER: I am sorry to report that Halsey went out of business several years ago, so finding parts for them is difficult. It is not a brand that we ever sold, so we would not have any fixtures on hand that were made by them. If you email me some pictures of your fan, I may be able to determine what types of universal fixtures will fit...if any. Email pictures to:

  3. Question #9507 - Posted: 10/1/2015 4:33:29 PM

    Ceiling Fans Question - Emerson Model EM-CF766VS

    View  model EM-CF766VS
    EM-CF766VS -

    QUESTION: The location I am considering was wired only for a light and no fan (1 wire pair). How do I tell which lights are compatible and which are not?

    ANSWER: Almost all of our ceiling fans with lights do not require a second hot wire, so they will work with a 1 wire pair...there are very few exceptions. If you give us a call, we will be happy to help you choose the best fan for your needs and make sure you can install it.

  4. Question #9504 - Posted: 11/22/2014 1:30:40 PM

    Ceiling Fans Question - Savoy House Model SV-14-325-FD-SN

    View  model SV-14-325-FD-SN
    SV-14-325-FD-SN -

    QUESTION: How far down from the ceiling does the Seaside fan hang when installed with the flushmount option?

    ANSWER: Thanks for your question: The Seaside fan from Savoy House comes with an 8" downrod as well as a flush mount adapter. The bottom of the fan cage hangs 16.3" from the ceiling when installed with the 8" downrod. Although the manufacturer does not specify the hanging distance with the flush mount option, after reviewing the installation instructions I have estimated that the flush mount option will reduce the distance by at least 6" to be safe...if not a bit more. That would put the bottom of the fan at about 10" from the ceiling.

  5. Question #9503 - Posted: 7/6/2014 9:23:16 AM

    Ceiling Fans Question - Minka Aire Model F820-CT

    View  model F820-CT
    F820-CT -

    QUESTION: I want to purchase the 36" Down rod DR536-CT (Cattera Bronze finish) $25.13 for the Santa Lucia Ceiling Fan I recently purchased from you. However, when I try to select it the website automatically adds the fan too. Please help

    ANSWER: Sorry you are having trouble ordering a downrod. Here is what you can do: Simply delete the fan from your shopping cart to order just the downrod or use this link to add the downrod to your cart by itself: Minka Aire DR536-CT Downrod.

  6. Question #9502 - Posted: 7/6/2014 9:17:41 AM

    Ceiling Fans Question

    QUESTION: Do you happen to carry Hunter fan light fixtures that have a triangle base. These are not held in by screws but by a clip system. Thank you, John

    ANSWER: I am sorry to report that we do not have any of the Hunter light fixtures you are looking for. Hunter only made the triangular fixtures for a short period of time and they discontinued them several years ago (too many problems). It is unlikely that you will be able to locate one anywhere. If you can email me some pictures of your fan along with the model number (located on a label on top of the fan housing), I may be able to come up with an alternative that will fit. Email your pictures to:

  7. Question #9501 - Posted: 7/4/2014 1:41:29 AM

    Ceiling Fans Question - Emerson Model CF788ORB-B78WA

    View  model CF788ORB-B78WA
    CF788ORB-B78WA -

    QUESTION: How powerful is the fan? It will be used in an upstairs room that gets quite warm? Thank you

    ANSWER: Regarding the Emerson Carrera Grande Eco, it is one of the most powerful and efficient fans we sell. The Emerson ECO fans are some of our most highly recommended fans overall. You will certainly be happy with the airflow compared to fans of lesser caliber. Here is a link where you can Read More Aabout the Emerson Eco Fans.

  8. Question #9500 - Posted: 7/3/2014 1:55:05 AM

    Ceiling Fans Question - Modern Fan Model VEL-HUG-BN-50-NK-NL-NC

    View  model VEL-HUG-BN-50-NK-NL-NC
    VEL-HUG-BN-50-NK-NL-NC -

    QUESTION: Hello, First off, I love all the consumer information Hansen Wholesale provides. I'd love a clarification on something. You say that hugger fans don't work as well as regular ceiling fans. This makes total sense. However, why would the Modern Fan Velo Hugger be rated at the same 6650 CFM and 5.54 MPH wind speed as the regular Velo? (Is it because the blades are installed as low as possible on the hugger fan, thus negating the height benefits?)

    ANSWER: You are exactly correct. When installed with a standard downrod, the regular Velo hangs down the same distance as the Velo Hugger, so the airflow is the same.

  9. Question #9499 - Posted: 7/2/2014 11:30:33 PM

    Ceiling Fans Question - Savoy House Model SV-58-819-5WA-37

    View  model SV-58-819-5WA-37
    SV-58-819-5WA-37 -

    QUESTION: Hello! Per the information on the site, the new DC motors, the Emerson K55XL, and other "induction" type motors are considered best quality. If that's the case, how do fans with smallish non-special motors (Say, Savoy House Indira, with 153 x 22mm motor) earn a 5 rating?

    ANSWER: There are exceptions. A 5 rating is not just based on the motor inside the fan, but the overall consideration of the quality of the components and performance. Most 153mm motors are only 12mm to 15mm tall and tend to be overworked. The motor used in the Indra is 22mm tall, which is very unusual. This is a special motor that Savoy House had designed for this fan and the performance and quality of the motor are excellent. The 3-blade Indra produces a whopping 8517 CFM and runs very smooth and quiet. The entire fan was designed to produce maximum airflow while reducing noise. The blades have a very special aerodynamic design and the fan runs perfectly quiet. When I saw this fan introduced at the lighting show in Dallas, I was very impressed. Overall, one of the best fans I have rated in years. A DC motor would have been nice...but was not necessary to earn a 5 in my book.

    Here is a link to the Savoy House Indra.

  10. Question #9496 - Posted: 6/19/2014 10:09:09 AM

    Ceiling Fans Question - Minka Aire Model F513-WH

    View  model F513-WH
    F513-WH -

    QUESTION: Hi, I have 4 rooms I'm thinking of installing fans. One is 10x14, 2 are 13x14, and a fourth is 23x15. For the first 3 I was considering Minka Aire F513. For the largest room I was thinking about Minka Aire MF-689. Will these be adequate? Thanks, Tom Kelley

    ANSWER: The Minka Aire F513 New Era fans will be great for the 3 smaller rooms. For the larger room, a single ceiling fan will not be should install 2 fans. If you install 2 fans, then the F689 Kola-XL 60" fans would be a great choice. If you can only install a single fan, then I would recommend an even larger fan (up to 84") such as the Fanimation Odyn. Here are links to those resources: Large Ceiling Fans or The Fanimation Odyn. Please call us at: 1-800-201-1193 and we will be happy to discuss all of your options and help you make an educated decision.

Energy Star Ceiling Fans and Lighting Energy Star Products Energy Star Ceiling Fans Energy Star Lighting
Ceiling Fans - Lighting - Remodeling and Home Design

Consumer Sales
Product Info and Ordering
Phone: 1-800-201-1193
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Information Request
Mon-Fri 7am-6pm, Sat 7am-5pm, Sun 9am-5pm (PST)

Customer Service
Questions About Pending Orders
Phone: 1-800-607-2665
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Customer Service
Hours: Mon-Fri: 7am-5pm (PST)

Trade/Resale Accounts
Resale, Contractors, Etc.
Phone: 1-800-365-3267
Phone2: 1-562-594-1249 (outside USA)
Fax: 1-562-626-8270
Email: Information Request
Hours: Mon-Fri: 8:30am-4:30pm (PST)

About Us
Ceiling Fan Blog

Corporate Mailing Address and Warehouse
Hansen Wholesale 11132 Winners Circle Suite 100, Los Alamitos, CA 90720

Thanks for choosing Hansen Wholesale
Copyright 1994-2015 Hansen Wholesale

The End